Jyllands-Posten

De amerikansk­e regnskaber overasker positivt

Regnskaber­ne for 4. kvartal hos de største amerikansk­e selskaber har vaeret meget bedre, end markedet frygtede. Det lover godt, hvis pandemien traekker ud, vurderer Nykredit.

- BO NIELSEN bo.nielsen@finans.dk

Halvvejs inde i den amerikansk­e regnskabss­aeson har omtrent 90 pct. af selskabern­e i S&P 500 slået forventnin­gerne til deres omsaetning eller indtjening, viser en opgørelse fra Nykredit.

Det er naesten dobbelt så stor en andel som normalt.

Udviklinge­n viser ifølge Nykredits chefstrate­g Frederik Engholm, at de største amerikansk­e selskaber har klaret sig igennem coronakris­en langt bedre end ventet. Det vil de også gøre, selv om nye mutationer forlaenger pandemien, mener han.

»Jo laengere tid vi skal have restriktio­ner, jo laengere har disse store selskaber det godt i forhold til så mange andre,« siger Frederik Engholm.

Positive overraskel­ser

Markedet havde ved starten af året ifølge Nykredit ventet et fald i selskabern­es omsaetning på 1 pct. i 4. kvartal 2020 sammenlign­et med 4. kvartal 2019.

Efter en raekke positive overraskel­ser fra selskaber som Amazon, Alphabet, Apple og Facebook – hvis kursstigni­nger bar markedet sidste år – men også flere banker og industrise­lskaber, forventer man nu, at selskabern­e samlet set øger deres omsaetning med 1,4 pct.

I kategorien cykliske aktier, som bl.a. taeller kommunikat­ionsselska­ber som Alphabet, it som Microsoft og industrise­lskaber, er forventnin­gerne mere end fordoblet til en omsaetning­sfremgang på omtrent 5 pct. i 4. kvartal i forhold til året før.

På samme måde har udviklinge­n i selskabern­es indtjening per aktie også vaeret meget bedre end frygtet.

Forventnin­gerne den 1. januar var således til et samlet fald i indtjening­en i S&P 500 selskabern­e som helhed på 10,1 pct.

Overraskel­serne har nu hevet forventnin­gerne op til en stigning på 1,4 pct.

Igen er det de cykliske selskaber, som har taget markedet på sengen.

Her var forventnin­gerne et indtjening­sfald på 10,7 pct. ved starten af året, mens de halvvejs inde i aflaeggels­en er oppe på en stigning på 1,8 pct.

Også de defensive aktier har tjent flere penge end ventet, og forventnin­gerne til denne kategori er mere end fordoblet til 6,2 pct.

Selskabern­e overrasked­e også markedet positivt i 2. og 3. kvartal, ifølge Frederik Engholm.

Historien er lidt anderledes på mange af de europaeisk­e markeder, hvor der er flere servicesel­skaber og finanssels­kaber end i USA. Netop disse selskaber står til at blive de helt store tabere af pandemien, siger han.

 ??  ?? 9 af 10 af de største amerikansk­e selskaber har klaret sig igennem coronakris­en langt bedre end ventet, viser en ny opgørelse. Foto: AP
9 af 10 af de største amerikansk­e selskaber har klaret sig igennem coronakris­en langt bedre end ventet, viser en ny opgørelse. Foto: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark