Jyllands-Posten

Det skulle have vaeret en kort ferie – nu bor hun i Australien på 10. år

For Mille Ravn Støvring blev mødet med Australien meget mere end den korte ferietur, der var planlagt. Efter 10 år på den australske østkyst venter hun nu sit første barn med sin australske samlever.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Når man bor i byen Noosa et par timers kørsel nord for Brisbane i Australien, kan det vaere svaert ikke sådan lige at kunne rejse til Danmark eller få besøg af familien hjemmefra.

Coronakris­en har som bekendt lukket verden ned, og for den 31-årige Mille Ravn Støvring er det saerlig hårdt. Selv efter 10 år i Australien føler hun sig nemlig stadig meget dansk og venter snart sit første barn.

»Det ville vaere skønt, hvis mine foraeldre kunne komme en tur herud, men ifølge reglerne i delstaten Queensland ville det betyde 14 dages karantaene­ophold på et hotel for egen regning. Det synes jeg ikke, jeg kan byde dem,« siger Mille Ravn Støvring, som heller ikke selv har de store muligheder for at rejse hjem til Danmark i øjeblikket.

Udover dette benspaend er livet som udlandsdan­sker på Australien­s østkyst dog godt.

Området, hun bor i, er bl.a. kendt for Steve Irwins Australia Zoo samt Noosa Nationalpa­rk, og når man som Mille Ravn Støvring holder af at bruge timer på sit surfboard, er nem adgang til Stillehave­ts bølger heller ikke så vaerst endda.

Billetten hjem blev aflyst

Mille Ravn Støvrings fascinatio­n for Australien begyndte, da hun for år tilbage opdagede, at hun havde slaegtning­e i landet. De kom på besøg i Danmark med traditione­lle souvenirs som kaengurusk­ind og boomerange­r i bagagen – og det blev startskudd­et til det udlandseve­ntyr, hun i dag udlever.

»Det gjorde et stort indtryk på mig som stor pige, så senere i tilvaerels­en måtte jeg simpelthen en tur derud,« siger hun.

Egentlig skulle opholdet i Australien kun have varet nogle måneder, men sådan gik det ikke.

»Da jeg kom herud, blev jeg trukket i retning mod Noosa Longboard Surf Festival. Planen var, at jeg skulle hjem til Danmark for at laese til idraetslae­rer, men lige så snart jeg havde købt billetten, mødte jeg min nuvaerende samlever. Og sammen venter vi nu vores første barn,« siger Mille Ravn Støvring.

Til at begynde med blev hendes beslutning om at blive i Australien dog ikke modtaget med lutter klapsalver hos familien i Danmark.

»Da jeg ringede hjem for at fortaelle mine foraeldre, at jeg havde besluttet mig for at blive herude, var de naturligvi­s ikke begejstred­e. Min far truede faktisk med at få mit pas inddraget,« griner Mille Ravn Støvring.

De oprindelig­e planer om at blive laerer har hun dog ikke lagt på hylden. Tvaertimod. Hun er i øjeblikket i fuld gang med at laese til folkeskole­laerer i Australien.

Det bedste fra to verdener

På trods af at Mille Ravn Støvring befinder sig mange tusinde kilometer vaek hjemmefra, føler hun sig meget knyttet til både Danmark og den danske kultur. Hun har dobbelt statsborge­rskab, hvilket også praeger hende mentalt.

»Det handler i virkelighe­den om at forene det bedste fra to verdener. De gode ting, jeg har taget med mig hjemmefra, og de gode ting, jeg oplever her,« forklarer hun.

Hendes danske ophav praeger også hendes hverdag, idet hun tilbyder danskunder­visning til børn af udenlandsk­e familier med dansk tilknytnin­g, ligesom hun traener unge i håndbold – en sport, der ikke er specielt kendt på de breddegrad­er.

»Mit eventyr her i Australien har i høj grad vaeret en dannelsesr­ejse, som jeg er glad for, men jeg har da også haft mine graedeture,« siger Mille Ravn Støvring med henvisning til, at det til tider har vaeret hårdt at blive behandlet som immigrant.

Lysten til at opleve livets mangfoldig­hed har imidlertid vaeret større end frygten for det ukendte, så indtil videre har tilvaerels­en – på trods af de aktuelle rejserestr­iktioner – vist sig fra den positive side.

»Jeg har oplevet skovbrande og oversvømme­lser, men koralrev og palmesus er også en del af min hverdag,« siger Mille Ravn Støvring og fortsaette­r:

»Om jeg nogensinde vender hjem til Danmark? Tja, jeg ved det ikke. Bortset fra kulden tror jeg godt, at min samlever kunne finde sig til rette, og mit hjerte banker stadig for Danmark hver eneste dag. Men det er kun den ene side af mig. Den anden fortaeller mig, at jeg også er australier.«

Mit eventyr her i Australien har i høj grad vaeret en dannelsesr­ejse, som jeg er glad for, men jeg har da også haft mine graedeture. MILLE RAVN STØVRING, TJENER OG LAERERSTUD­ERENDE

 ??  ?? Mille Ravn Støvring er bidt af en gal surfer, så lokalsamfu­ndet ud over at laese til folkeskole­laerer, bruger hun mange timer på bølgerne. arbejde som tjener og
Foto: Privat vaere aktiv i
Mille Ravn Støvring er bidt af en gal surfer, så lokalsamfu­ndet ud over at laese til folkeskole­laerer, bruger hun mange timer på bølgerne. arbejde som tjener og Foto: Privat vaere aktiv i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark