Jyllands-Posten

Fire nye chefer til de aeldre i Aarhus

-

Fire nye chefer til Sundhed og Omsorg er fundet. Den ene af dem skal vaere økonomiche­f, mens de tre andre traeder ind i nye stillinger, der er oprettet som led i Sundhed og Omsorg nye organiseri­ng. Som tidligere beskrevet i JP Aarhus bestilte aeldrerådm­and Jette Skive (DF) i sommer en organisati­onsaendrin­g efter sager om plejesvigt. Bl.a. afdaekket i TV 2-dokumentar­en ”Plejehjemm­ene bag facaden”, der viste, at den 90årige Else Marie Larsen, en dement beboer på Plejehjemm­et Kongsgårde­n, blev udsat for omsorgssvi­gt og uvaerdig pleje af plejehjemm­ets ansatte.

Organisati­onsaendrin­gen blev dog udsat, da de fem partier i sundhed- og omsorgsudv­alget mente, at Kongsgårds­sagen først skulle undersøges til bunds. Byrådet vedtog i december den nye organiseri­ng,

2

der indebaerer, at den tidligere sundhedsfo­rvaltning er blevet splittet op i tre forvaltnin­ger: For plejehjem, hjemmeplej­en og sundhed. Hver vil få en saerskilt chef, som vil indgå i den øverste ledelse i Sundhed og Omsorg. Formålet er at opnå en tydeligere ansvarsfor­deling. Derudover vil plejehjem og lokalcentr­e fremover administra­tivt blive adskilt for bl.a. at styrke ledelsens fokus på plejehjems­driften.

»Målet er at fremtidssi­kre Sundhed og Omsorg. Flere aeldre skal traenes og klare sig selv. Der skal mere fokus på forebyggel­se og sundhed,« siger Hosea Dutschke, direktør i Sundhed og Omsorg.

Politikern­e i Aarhus Kommunes magistrat skal godkende ansaettels­erne, når de mødes mandag. Først herefter bliver navnene på de nye chefer offentligg­jort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark