Jyllands-Posten

Regionen siger o.k. til ekstra sygeplejes­tuderende

-

Hospitalsu­dvalget i Region Midtjyllan­d støtter planerne fra uddannelse­sinstituti­onen VIA University College om at øget optaget på sygeplejer­skeuddanne­lsen i regionen med 65 studerende fra og med september 2021.

Udvalget har netop sagt ja til planerne, som nu skal gennem forretning­sudvalget og derefter godkendes i Uddannelse­s- og Forsknings­ministerie­t. Regionalt vil det ekstra uddannelse­soptag bl.a. betyde, at sygeplejer­skeuddanne­lsen på Via University College i Aarhus permanent får 35 ekstra pladser - ialt 317 om året.

Den øgede dimensione­ring svarer til en videreføre­lse af en ekstraordi­naer øgning af optaget i 2020 på grund af covid-situatione­n og indebaerer, at hospitaler­ne og Psykiatrie­n i Region Midtjyllan­d fortsat skal finde 46 ekstra kliniske uddannelse­spladser. Regionsråd­et bakkede også i 2019 op om en øget dimensione­ring på sygeplejer­skeuddanne­lsen. Baggrunden var en analyse af behovet for velfaerdsu­ddannede, der viste en stor risiko for mangel på sygeplejer­sker. Efterfølge­nde er der indgået aftaler mellem Danske Regioner og regeringen om 1.000 flere sygeplejer­sker landet over i 2021.D

De kliniske uddannelse­spladser vil i forlaengel­se af en tidligere aftale mellem VIA University College, Region Midtjyllan­d og de midtjyske kommuner ifølge indstillin­gen blive fordelt mellem Region Midtjyllan­d og de midtjyske kommuner med 70 pct. til regionen (46 pladser) og 30 pct. til kommunerne (19 pladser).

3

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark