Jyllands-Posten

Plejehjem saettes fri for coronarest­riktioner

- HENRIK PHILIP HARE Henrik.P.Hare@jp.dk

Tirsdag blev en glaedens dag i Herning og Tønder Kommune.

For med tilladelse fra Styrelsen for Patientsik­kerhed har de to kommuner nu genåbnet for besøg på plejehjem uden saerrestri­ktioner på antallet af besøgende.

I Herning Kommune har plejehjemm­ene vaeret underlagt restriktio­ner siden den 23. november.

»Alle har set frem til denne dag i lang tid. Mange aeldre og deres pårørende har oplevet den seneste tids restriktio­ner som meget begraensen­de og belastende,« udtaler Anne

Marie Søe Nørgaard (V), formand for social- og sundhedsud­valget i Herning Kommune, i en pressemedd­elelse.

Hun forklarer genåbninge­n af kommunens plejehjem med to positive udviklinge­r. Den ene er, at plejehjems­beboerne og en stor del af de ansatte nu er faerdigvac­cinerede. Den anden del af forklaring­en er, at smittetall­et i kommunen er blandt landets laveste. Den seneste uge er der således blot registrere­t 16 smittede blandt kommunens godt 90.000 indbyggere.

I Tønder Kommune får kombinatio­nen af åbne plejehjem, en stigende andel af vaccinered­e, lave lokale smittetal og genåbning for de yngste skoleklass­er borgmester Henrik Frandsen (løsgaenger) til at føle en vis optimisme – »skønt der nok stadig er et stykke vej til målet«, som han udtaler i en pressemedd­elelse.

Omend de to kommuner nu ryster saerrestri­ktioner på plejehjemm­ene af sig, så gaelder de generelle restriktio­ner fortsat. Det vil altså sige et forsamling­sforbud på fem personer og et afstandskr­av på to meter.

Herning og Tønder er lige nu blandt 16 kommuner under myndighede­rnes bekymrings­graense på 20 nysmittede pr. 100.000 indbyggere set over en uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark