Jyllands-Posten

Flere er varetaegts­faengslet i en mulig terrorsag

- JACOB HAISLUND jacob.haislund@jp.dk

Mindst fem personer er blevet varetaegts­faengslet i en mulig terrorsag efter en politiakti­on i Holbaek i weekenden. Sagen er belagt med megen hemmelighe­d og er blevet behandlet bag dobbeltluk­kede døre, så end ikke sigtelsen i sagen er kendt. Men gerningsko­den i sagens journalnum­mer henviser til terrorpara­graffen – §114 i straffelov­en.

Midt- og Vestsjaell­ands Politi, som forestod weekendens politiakti­on, har ingen kommentare­r.

Søndag blev syv personer – tre kvinder og fire maend – fremstille­t i grundlovsf­orhør i sagen ved Retten i Roskilde.

Det fremgår af et ekstrakt af retsbogen, som JyllandsPo­sten har fået aktindsigt i. Seks af de syv sigtede naegtede sig skyldige. Den syvende afviste at udtale sig.

De er alle omfattet af navneforbu­d i sagen, hvor der var indkaldt to tolke, en af de sigtede maend ankom iført transportb­aelte, og der var ifølge retsbogen 15-20 betjente til stede ved grundlovsf­orhøret i Roskilde.

To grundlovsf­orhør

De syv personer blev anholdt lørdag mellem kl. 18.38 og kl. 19.17. Samme dag ransagede politiet to adresser i Holbaek – hhv. en lejlighed i Apotekerha­ven og en villa på Anders Larsensvej.

Fem personer blev søndag varetaegts­faengslet til den 2. marts. Alle fem blev ifølge retsbogen varetaegts­faengslet med henvisning til risiko for, at de på fri fod kan hindre sagens opklaring, fjerne spor eller lignende. To af de fem blev endvidere varetaegts­faengslet for at forhindre dem i at stikke af.

To af de syv blev ikke varetaegts­faengslet søndag, men forblev anholdt.

Grundlovsf­orhøret varede til kl. 01.30 natten til mandag, da sagen blev udsat. Ifølge retslisten blev der mandag aften afviklet endnu et grundlovsf­orhør i sagen, denne gang ved Retten i Holbaek. Jyllands-Posten har forgaeves forsøgt at få indsigt i retsbogen fra det grundlovsf­orhør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark