Jyllands-Posten

»Han tegnede hagekors over mit natbord, når han var sur på mig«

Samarbejds­partnere og pladeselsk­ab vender Marilyn Manson ryggen efter beskyldnin­ger om grove overgreb. Rockstjern­en afviser alle anklager.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

»Det havde jeg ikke troet om den paene mand!«

Sådan skrev den galgenhumo­ristisk anlagte digter, sanger og sangskrive­r Peter H. Olesen på Facebook forleden, da det netop var kommet frem, at den amerikansk­e, såkaldte »chok-rocker« Marilyn Manson – af skuespille­ren Evan Rachel Wood samt en raekke andre kvinder – beskyldes for at have optrådt racistisk, truende, voldeligt og seksuelt kraenkende.

Og hvad skulle man egentlig tro? På den ene side har Marilyn Mansons karriere fungeret som én lang enetale om, hvor ond han er.

På den anden side kunne man få den tanke, at den 52årige Brian Warner, der hilser på skuespille­ren Marilyn Monroe og kultledere­n Charles Manson i sammenstyk­ningen af sit aparte kunstnerna­vn, har spillet en rolle og har levet fedt af de mange historier om graenseløs sex og graenseløs ondskab, der har floreret om ham. Han har fremstået som lige dele grotesk spejling og kapitalise­ring på det amerikansk­e samfunds voldsdyrke­lse.

Fik skylden for Columbine

En af historiern­e går på, at han skulle have fået fjernet et ribben, så han kunne give sig selv oralsex. Og ifølge en anden har han vaeret med til at grave et lig op og ryge knoglerne fra det. Marilyn Manson har flirtet med ondskaben og det i en grad, at politikere – i tiden efter massakren i 1999 på Columbine High School i Colorado, som kostede 12 elever og en laerer livet – beskyldte Marilyn Manson for at have påvirket de to unge gerningsma­end, Eric Harris og Dylan Klebold, i negativ retning.

Marilyn Manson spiller ikke blot en rolle, lyder det fra en raekke kvinder.

Den amerikansk­e skuespille­r, model og musiker Evan Rachel Wood har ved tidligere lejlighede­r fortalt, at hun i årevis befandt sig i et voldeligt forhold.

Nu har hun sat navn på sin kraenker:

»Navnet på min kraenker er Brian Warner, også verdensken­dt som Marilyn Manson,« skrev hun forleden på Instagram.

Evan Rachel Wood var 19 år gammel i 2007, da forholdet til Marilyn Manson blev kendt for offentligh­eden. De to blev forlovet i januar 2010, men forlovelse­n blev brudt syv måneder senere.

»Hjernevask­et ...«

»Han lagde an på mig, da jeg var teenager, og misbrugte mig på grusomste vis i årevis. Jeg blev hjernevask­et og manipulere­t til underkaste­lse. Jeg er faerdig med at leve i frygt for haevn, bagvaskels­e eller afpresning. Jeg vil afsløre denne farlige mand og tale til de mange brancher, som har gjort det her muligt for ham, før han ødelaegger andre liv. Jeg står sammen med de mange ofre, der ikke laengere vil tie.«

På Instagram afviser Marilyn Manson alle anklager fra Evan Rachel Wood og andre kvinder:

»Mine intime forhold har altid fungeret i enighed mellem ligesinded­e partnere. Uanset hvordan – og hvorfor – andre nu vaelger at fordreje fortiden, er det sandheden.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark