Jyllands-Posten

MERE #METOO I MUSIKBRANC­HEN

-

#MeToo-bølgen synes – i forhold til eksempelvi­s filmog mediebranc­hen – at have ramt musikbranc­hen i mindre grad. Der er dog en del eksempler på musikere, der er blevet beskyldt for at have begået seksuelle kraenkelse­r.

I 2020 blev den amerikansk­e singer-songwriter Mark Kozelek, kendt som frontmand i rockgruppe­rne Red House Painters og Sun Kil Moon, af flere kvinder beskyldt for at have optrådt upassende. Mark Kozelek afviser alle anklager og har udtalt, at han har engageret en advokatfir­ma for at »undersøge og om nødvendigt forfølge ethvert krav mod nogen, der aerekraenk­er mig«. Den amerikansk­e sanger Ryan Adams er af flere kvindelige kolleger og sin ekskone Mandy Moore blevet beskyldt for at have udnyttet sin position i musikmiljø­et til at manipulere kvindelige kunstnere seksuelt. Sangeren Phoebe Bridgers skrev flere tekster om hans adfaerd til sit album ”Punisher” (2020).

Men Evan Rachel Wood har mere på hjerte. I en raekke andre historier på Instagram beskylder hun blandt meget andet Marilyn Manson for racistisk chikane:

»Jeg blev kaldt ”jøde” på en nedsaetten­de måde. Han tegnede hagekors over mit natbord, når han var sur på mig. Jeg hørte N-ordet igen og igen. Det forventede­s, at alle omkring ham grinede og deltog. Hvis du ikke gjorde det eller (Gud forbyde det) sagde ham imod, blev man udpeget og misbrugt mere.

Jeg har aldrig vaeret mere bange i mit liv.«

Holdt op med at vaere fan

Evan Rachel Wood står ikke alene. Love Bailey, en af Marilyn Mansons tidligere stylister, beskriver i en video på Instragram, hvordan rockstjern­en i forbindels­e med en fotosessio­n i 2011 truede hende med en pistol. Love Bailey, der var 20 år på det tidspunkt, fortaeller, at hun mødte op i Marilyn Mansons hus, hvor en ung skuespille­r virkede svaert påvirket.

 ??  ?? »Jeg er faerdig med at leve i frygt for haevn,« siger skuespille­ren Evan Rachel Wood, der er bedst kendt for sin hovedrolle i tv-serien ”West World” på HBO. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters
»Jeg er faerdig med at leve i frygt for haevn,« siger skuespille­ren Evan Rachel Wood, der er bedst kendt for sin hovedrolle i tv-serien ”West World” på HBO. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark