Jyllands-Posten

MARILYN MANSON

-

»Hun snublede og slog knaeet på natbordet, men Marilyn lo ad hende og lod hende bare kravle på gulvet,« lyder det fra Love Bailey, som fortaeller, at rockstjern­en modsatte sig, da hun ville hjaelpe skuespille­ren.

»Marilyn holdte en pistol mod min hoved. En stor Glock, en Glock af metal. Ikke en legetøjspi­stol. Dette var en rigtig pistol.«

Og den nu 26-årige singersong­writer Phoebe Bridgers, som brød igennem i rockduoen Better Oblivion Community Center og nu har succes som soloartist, skriver følgende på Twitter:

»Som teenager tog jeg hen til Marilyn Mansons hus sammen med nogle venner. Jeg var stor fan. Han refererede til et vaerelse i sit hus som “voldtaegts­rummet”. Jeg taenkte, at det bare var hans sans for forfaerdel­ig drengerøvs­humor. Jeg holdt op med at vaere fan.«

Marilyn Manson møder dog også støtte. Fra sin tidligere kone, burlesqued­anseren Dita Von Teese, som ikke kan genkende de aktuelle beskrivels­er af sin eksmand:

Født 1969 i Ohio.

Begyndte som teenager at skrive for musikblade­t 25th Parallel. Han interviewe­de en raekke lokale bands, men indså, at han hellere selv ville spille musik.

Med hjaelp fra Trent Reznor, manden bag bandet Nine Inch Nails, udgav Marilyn Manson i 1994 debutalbum­met ”Portrait of an American Family”. Det store gennembrud fulgte med albummet ”Mechanical Animal” (1998). Hans seneste album, ”We Are Chaos”, udkom sidste år.

Marilyn Manson er stor fan af britisk popmusik fra 1980’erne og har indspillet sine egne versioner af Eurythmics’

”Sweet Dreams (Are Made Of This)” og Depeche Modes ”Personal Jesus”.

Han har optrådt flere gange i Danmark, blandt andet i København og på Roskilde Festival.

»Til dem, der har udtrykt bekymring for mit velbefinde­nde: Jeg saetter pris på venlighede­n,« skriver hun på Instagram.

»Vaer venligst opmaerksom på, at de offentligg­jorte detaljer ikke stemmer overens med min personlige oplevelse i vores syv år sammen som par. Havde de gjort det, ville jeg ikke have giftet mig med ham i december 2005. Jeg rejste 12 måneder senere på grund af utroskab og stofmisbru­g.«

»Talentfuld, men ...«

Men mange døre lukker sig for Marilyn Manson i øjeblikket. Via Instagram beskylder skuespille­ren og sangeren Corey Feldman Marilyn Manson for »årtier langt mentalt og følelsesma­essigt« misbrug.

Limp Bizkit-guitariste­n Wes Borland, der i 2008 var medlem af Marilyn Mansons band, er en anden af de mange kolleger, der langer ud efter sangeren.

»Han er ikke en god fyr. Alt, hvad folk siger om ham, er sandt,« siger Wes Borland til Space Zebra.

Guitariste­n medgiver, at

Marilyn Manson, som har fået flotte anmeldelse­r for eksempelvi­s hovedvaerk­et ”Mechanical Animals” (1998), er »forbløffen­de talentfuld«, men understreg­er, at sangeren »er nødt til at blive aedru og komme overens med sine daemoner«.

»Rasende og såret«

Trent Reznor, manden bag den elektronis­k orientered­e rocksucces Nine Inch Nails, laegger – endnu engang – afstand til Marilyn Manson. Trent Reznor udgav Marilyn Mansons tidlige album på sit pladeselsk­ab Nothing Records og hjalp med at producere vaerkerne ”Portrait of an American Family” (1994) og ”Antichrist Superstar” (1996). Men de to blev siden uvenner.

Et stridspunk­t er Marilyn Mansons selvbiogra­fi ”The Long Hard Road Out Of Hell” (1998), hvori Marilyn Manson via ghostwrite­ren Neil Strauss beskriver, hvordan han og Trent Reznor havde forulempet en beruset kvinde psykisk og fysisk.

»Jeg har over årene gjort det klart, at jeg ikke bryder mig om Manson som person, og det er naesten 25 år siden, at jeg afbrød kontakten til ham,« udtaler Trent Reznor nu til Pitchfork.

»Som jeg sagde dengang, er passagen fra Mansons biografi fuldstaend­ig opdigtet. Jeg var rasende og såret, da den udkom, og det er jeg stadig.«

Konkrete konsekvens­er

De aktuelle anklager har fået konkrete konsekvens­er for Marilyn Manson. Han er blevet fjernet fra rolleliste­rne i de amerikansk­e tv-serier ”Creepshow” og ”American Gods”, og Tony Ciulla, hans manager gennem 25 år, vil heller ikke arbejde med rockstjern­en laengere.

På pladeselsk­abet Loma Vista har de også fået nok:

»I forlaengel­se af de forurolige­nde beskyldnin­ger, som Evan Rachel Wood og andre kvinder har rettet mod Marilyn Manson, vil vi med øjeblikkel­ig virkning indstille promoverin­gen af hans aktuelle album,« lyder det fra pladeselsk­abet på Twitter.

»På grund af denne bekymrende udvikling har vi besluttet ikke at samarbejde med Marilyn Manson på fremtidige projekter.«

Susan Rubio, der sidder i Californie­ns senat for Demokrater­ne, har bedt FBI undersøge muligheder­ne for at rejse en straffesag mod Marilyn Manson.

 ??  ?? Marilyn Manson var en af verdens største rockstjern­er i slutningen af 1990’erne. Nu beskyldes han for at have kraenket en raekke kvinder. Arkivfoto:
Danny Moloshok/Reuters
Marilyn Manson var en af verdens største rockstjern­er i slutningen af 1990’erne. Nu beskyldes han for at have kraenket en raekke kvinder. Arkivfoto: Danny Moloshok/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark