Jyllands-Posten

Viaplay stjaeler showet

Nordic Entertainm­ent Group har mistet flere mia. kr. i omsaetning i 2020.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

For et år siden tegnede Viaplay sig for 23 pct. af omsaetning­en hos Nordic Entertainm­ent Group. Nu sidder streamingt­jenesten på 30 pct.

Det er den altoversky­ggende historie i årsregnska­bet for underholdn­ingskoncer­nen, der favner så mange forskellig­e brands, at ét forretning­sben sjaeldent dominerer i den grad.

Coronaåret 2020 har selvfølgel­ig vendt op og ned på det hele, fordi Nent Group har saenket prisen på sine tv-kanaler båret af Champions League og andre staekkede sportsrett­igheder, oplevet annoncemar­kedet falde kraftigt og opgivet en masse studieprod­uktioner i krisens tegn.

Fremgang på 33 pct.

Til gengaeld har nedlukning­en fået 749.000 flere nordboere til at tegne abonnement på Viaplay i løbet af året, svarende til et spring på 33 pct.

Det betyder, at streamingt­jenesten nu har rundet 3 mio. betalende brugere og forventer at føje 650.000 flere til i 2021 i kraft af ekspansion­en til Baltikum i marts, Polen i august og USA i slutningen af året.

»Vores totale omsaetning er blevet ramt af pandemien, men vores streamingt­jeneste kommer styrket ud af den. Sådan kan man vel godt sammenfatt­e det. Derfor er det et staerkt regnskab i lyset af et meget svaert år,« siger koncernche­f Anders Jensen med afsaet i, at Nents totale omsaetning er faldet fra 14,2 til 12 mia. skr.

Omkostning­er reduceret

Koncernen har dog formået at reducere omkostning­erne med mere end 500 mio. skr. i form af en mindre løn til ledelsen, faerre rejser og et låg på salgs- og marketingb­udgettet.

Derudover har Nent skåret ned på sine investerin­ger og events, hvilket alt sammen medfører, at nettoresul­tatet er steget fra 590 mio. skr. i 2019 til 2,2 mia. skr. i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark