Jyllands-Posten

Topchefer er klar med planer for

En stribe af landets største virksomhed­er er klar til at udrulle planer og programmer, når verden åbner igen. Flere forventer normale tilstande efter sommerferi­en.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN BENJAMIN WERNER CHRISTENSE­N NICOLAI RAASTRUP LEONORA BECK RENE DEICHGRAEB­ER sife@finans.dk benjamin.christense­n@finans.dk nicolai.raastrup@finans.dk leonora.beck@finans.dk rene.deichgraeb­er@finans.dk

De har i den grad kridtet skoene i landets store virksomhed­er og er klar med genåbnings­tiltag, når verden åbner igen efter nedlukning­er og restriktio­ner forårsaget af covid-19.

Det fortaeller en stribe topchefer i udvalgte C25-selskaber.

»Vores saelgere er meget opsatte på virkelig at sikre, at genåbninge­n af barer og caféer bliver en succes. Vi har ikke ét stort program, men flere programmer i de forskellig­e lande. Men stol trygt på, at det er forberedt temmelig godt,« siger Cees ’t Hart, adm. direktør i Carlsberg.

Carlsberg er et af de selskaber, som har vaeret og fortsat er hårdt ramt af coronakris­en på stort set alle markeder. Barer og restaurant­er har vaeret lukket ned i mange lande, og pandemien har sendt bryggerigr­uppens omsaetning 11,2 pct. ned til 59 mia. kr. Et niveau, der ikke har vaeret lavere siden 2007.

Efter et år med coronakris­en haengende som en tung sky over verdensøko­nomien har udrulninge­n af vacciner fået optimismen til at spire i de store virksomhed­er. Efter sommerferi­en forventer flere topchefer således, at verden ser mere eller mindre normal ud, og at virksomhed­erne igen kan navigere i et mere forudsigel­igt farvand.

Og topchefer fra store selskaber som Carlsberg, Pandora, Ambu, Ørsted, Novozymes og Coloplast er klar til at saette fart på planerne, når verden åbner igen.

Kristian Villumsen, adm. direktør i medicosels­kabet Coloplast, forventer, at åbningen af samfundet sker gradvist, og ligesom Carlsberg har Coloplast en raekke kommerciel­le aktivitete­r klar i skuffen.

»Vi har igennem hele processen arbejdet på fortsat at vaere taet på vores kunder via forskellig­e kanaler. Vi kommer så til at kunne se dem live, og der er et stort program klart at løbe efter, når åbningen kommer,« siger Kristian Villumsen og tilføjer, at der er opsparet energi i organisati­onen.

»Det karakteris­erer selskabet hele vejen rundt, at de saelgere, der ikke kan komme ud i markedet, de sitrer efter at komme ud. Der kommer til at vaere en energiudla­dning, som er helt naturlig,« lyder det fra Coloplast-direktøren.

Coloplast offentligg­jorde for nylig tal for 1. kvartal af det forskudte regnskabså­r 2020/2021, hvor omsaetning­en steg med 5 pct., hvilket var naesten det dobbelte af markedets forventnin­ger.

Nye muligheder

Ifølge Nordeas erhvervsku­ndechef, Bjørn Bøje Jensen, er det udrulninge­n af vacciner, som giver mulighed for at se ind i en snarlig fremtid uden corona-uro.

Efterhånde­n som vaccinen får sin udbredelse blandt sårbare grupper og plejeperso­nale, reduceres risikoen for, at sundhedsva­esenet bliver overbelast­et – med forbehold for at vaccinen daekker nye mutationer.

»Det betyder, at vi ser ind i den genåbning. Når jeg har møde med erhvervsvi­rksomheder, så starter de accelerere­de planer fra april og frem til årsskiftet. For nogle kører det hen til naeste år. Det er primaert virksomhed­er i oplevelses­industrien, hvor der er laengere aftraek,« siger Bjørn Bøje Jensen.

Plan klar til udrulning

De saelgere, der ikke kan komme ud i markedet, de sitrer efter at komme ud. Der kommer til at vaere en energiudla­dning. KRISTIAN VILLUMSEN, ADM. DIREKTØR, COLOPLAST

Over en bred kam er der altså tale om ganske få måneder, før topchefern­e saetter fart på forskellig­e områder, der kan medvirke til vaekst.

I C25-selskabet Netcompany leverer medstifter og adm. direktør André Rogaczewsk­i vaekst på trods af covid-19, men coronakris­en kan saette yderligere fart på vaeksten, fortaeller topchefen.

»Vi er godt i gang med at udfaerdige den plan, for vi tror, at krisen sådan set har forstaerke­t bevaegelse­n vaek fra standardsy­stemer. Flere

 ??  ?? Carlsbergs adm. direktør, Cees ’t Hart (tv.), Kristian Villumsen, adm. direktør i Coloplast, Netcompany­s adm. direktør, André Rogaczewsk­i, og adm. direktør Mads Nipper, Ørsted (th.), har alle en forventnin­g om, at aktivitete­n efter 1. halvår atter vil naerme sig det normale. PR/Collage: Anders Thykier
Carlsbergs adm. direktør, Cees ’t Hart (tv.), Kristian Villumsen, adm. direktør i Coloplast, Netcompany­s adm. direktør, André Rogaczewsk­i, og adm. direktør Mads Nipper, Ørsted (th.), har alle en forventnin­g om, at aktivitete­n efter 1. halvår atter vil naerme sig det normale. PR/Collage: Anders Thykier

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark