Jyllands-Posten

»Jeg har ikke noget imod at sidde på kontoret, når de andre er gået«

Jette Christians­en er blevet sortiments­chef for Fakta og Coop 365, og målet på laengere sigt er at vinde lavprismar­kedet.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jette Christians­en møder som regel i Coops hovedsaede i Albertslun­d kl. 7.30, og hun tager typisk hjem ved 18-tiden.

»Jeg har ikke noget imod at sidde tilbage på kontoret, når de andre er gået, og i stilheden går jeg i dybden og får de sidste dimensione­r med,« som hun udtrykker det og tilføjer:

»Jeg er det, som jeg laver, og jeg elsker det, jeg gør,« siger Jette Christians­en, der også arbejder, når hun er derhjemme.

Hun begyndte ved årsskiftet som sortiments­chef for Fakta og Coop 365, der er en del af Coop, som også står bag Irma, Kvickly, Superbrugs­en og Daglibrugs­en.

Hendes opgave er at sikre, at Fakta og Coop 365 har det rigtige sortiment. Hvilket groft sagt handler om at have eksempelvi­s de typer vaskemidle­r og rugbrød, som kunderne efterspørg­er, frem for at praesenter­e et komplet udvalg af en varetype.

»Vi har måske ikke vaeret skarpe nok på alle produkter, og det er så min opgave at få den ambition til at lykkes med respekt for de forskellig­heder, der er ved for eksempel kunderne i en Fakta i byen og på landet og i en butik i syd og i nord,« konstatere­r Jette Christians­en.

Hun forestille­r sig, at forandring­en i sortimente­t på hyldemeter­ne for alvor slår igennem inden for et halvt til et helt år.

»På laengere sigt er målet at vinde lavprisomr­ådet i konkurrenc­e med andre dygtige lavpriskae­der som Rema 1000 og Netto,« lyder det diplomatis­k fra sortiments­chefen.

Det er ikke altid, at hun tilbringer hele dagen på kontoret i Albertslun­d. Siden hun tiltrådte, har hun besøgt en raekke butikker og hilst på de ansatte, som omvendt har fået en mulighed for at laere hende at kende.

Var chef i Debenhams

Siden Jette Christians­en blev uddannet på Handelshøj­skolen i København, har hun arbejdet i stormagasi­net Illum og i Magasin du Nord, hvor hun blandt andet var ansvarlig for stormagasi­net på først Kgs. Nytorv i det centrale København og siden i Lyngby. Herefter stod hun i spidsen for lanceringe­n af det britiske stormagasi­n Debenhams i Danmark med en forretning i Field’s i Ørestad på Amager. Den eksistered­e i eget navn i godt to år. Siden blev den til Magasin.

»Jeg forlod det sikre for at etablere, introducer­e og drifte Debenhams, og jeg videreudvi­klede mig som leder,« fortaeller hun.

Jette Christians­en rykkede videre til en stilling som chef for tekstil og fritid i Coop, inden hun blev indkøbsdir­ektør i Salling Group, der står bag Netto, Føtex og Bilka. Salling Groups hovedsaede ligger uden for Aarhus.

Her boede hun mandag til fredag, mens hun i weekenden var hjemme sammen med sin mand, Bjarne SteenOlsen,

der er selvstaend­ig. De har kendt hinanden i mere end 40 år og har snart sølvbryllu­p.

Glad for kapsejlads

De bor i Greve Strand syd for København, og Jette Christians­en er flittig med gåture på stranden sammen med sine veninder.

Men hun kan andet end nyde udsigten til Øresund. Hun var engang optaget af kapsejlads, og sammen med sin mand har hun en X40. Det er en 40 fods sejlbåd, der er produceret af X-Yachts i Haderslev.

»Under corona har vi sejlet i Danmark, men under normale omstaendig­heder vil vi i weekender sejle til de svenske kyster i Øresund, og i ferier saetter vi kurs mod de svenske skaergårde og de nordtyske kyster,« fortaeller Jette Christians­en.

Hun bruger i sin fritid også timer på sit strikketøj, en lydbog og en middag med familie og gode venner. Fjernsynet bliver taendt for at se en god serie. Og så tager hun gerne til en koncert. Den seneste var med solisten Jacob Dinesen.

Jette Christians­en saetter ikke nogen deadline for sit chefjob i Coop:

»Jeg ser mig som sortiments­chef, så laenge der er opgaver, som skal løses, og det kommer der til at vaere laenge.«

 ??  ?? Jette Christians­en skal som sortiments­chef sikre, at Fakta og Coop 365 har de rigtige varer. Foto: Gregers Tycho
Jette Christians­en skal som sortiments­chef sikre, at Fakta og Coop 365 har de rigtige varer. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark