Jyllands-Posten

15 peberspray­er er blevet indleveret til Østjylland­s Politi

-

Siden det den 1. februar blev ulovligt at have en peberspray, har Østjylland­s Politi fået indleveret 15 peberspray­er.

Det oplyser Martin Frank Rasmussen, vicepoliti­inspektør og leder af borgerafde­lingen hos Østjylland­s Politi.

En raekke østjyder har således taget imod muligheden for at aflevere deres peberspray i den frit lejde-periode, som er indført frem til udgangen af marts. I Østjylland kan det ske på politistat­ionerne i Grenaa, Randers, Aarhus Vest og politigård­en i Aarhus.

1

»Jeg kan ikke se, hvor de er afleveret henne, men primaert i Aarhus kunne jeg forestille mig. Det er der, hvor vi som regel får de fleste ting,« lyder det fra Martin Frank Rasmussen.

Han kan ikke sige, om antallet er højt eller lavt.

»Vi havde ikke nogen forventnin­ger om, hvor mange der kom. Så det er svaert at gøre sig klog på.«

Ifølge vicepoliti­inspektøre­n kan det koste 3.000 kr. i bøde at baere en peberspray. Det er straffen for at gå med en peberspray på offentligt tilgaengel­ige steder uden en tilladelse.

Udsatte personer med et saerligt behov kan få en tilladelse til at gå med peberspray, har Rigspoliti­et oplyst i en pressemedd­elelse. Det er f.eks. personer, der vurderes at vaere i risiko for at blive udsat for et voldeligt overfald i forbindels­e med f.eks. aeresrelat­erede konflikter, samlivsrel­aterede konflikter eller stalking.

Fra den 1. januar 2019 var det lovligt at købe peberspray til selvforsva­r i eget hjem, men nu har et flertal i Folketinge­t besluttet at rulle ordningen tilbage, da den ikke har haft den forventede effekt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark