Jyllands-Posten

Maend dømt for delvist racistisk motiveret overfald

-

To maend er tirsdag ved Retten i Randers fundet skyldige i overfald på to maend af tamilsk og somalisk oprindelse i byen Mørke på Djursland sidste år. Retten har fundet, at motivet til dels var begrundet i de foruretted­es hudfarve og tro.

De to maend på 27 og 35 år er idømt henholdsvi­s seks og ti måneders faengsel. De er fundet skyldige efter straffelov­ens paragraf 244 – også kaldet den milde voldsparag­raf. Begge tiltalte havde naegtet sig skyldige og afvist at have krummet så meget som et hår på de to foruretted­es hoveder.

Men retten har tilsidesat deres forklaring­er og fundet, at de stod bag overfaldet. Inden overfaldet spurgte overfaldsm­aendene ind til de foruretted­es tro.

»Er du muslim?« og »Hvorfor er du her?«, lød nogle af spørgsmåle­ne, ifølge en af de foruretted­e.

Gerningsma­endene og ofrene havde ingen forudgåend­e relation til hinanden. Haendelsen fandt sted 21. juli sidste år.

Manden med tamilsk baggrund stødte tilfaeldig­t på de to maend, som sad i deres bil på parkerings­pladsen ved den lokale købmandsbu­tik.

De to maend fulgte efter ham, sparkede døren ind til mandens ungdomsbol­ig, hvorefter en af maendene slog og sparkede ofret.

Den tamilske mand søgte tilflugt hos en kammerat på et vaerelse ved siden af.

Herefter fik denne mand samme hårdhaende­de behandling. Der var rejst tiltale for, at der blev anvendt knojern ved overfaldet. Men det har retten ikke fundet bevist.

Den ene af maendene braekkede ved overfaldet naesen, mens den anden slap med en hudafskrab­ning i ansigtet.

Den 35-årige mand har modtaget dommen, mens den 27-årige vil overveje, om dommen skal ankes.

6

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark