Jyllands-Posten

Erhverv Aarhus: »Vi deler vi sol og vind lige mellem vores to lufthavnsm­edlemmer«

Organisati­onen laegger i en henvendels­e til regeringen vaegt på, at der er optimale forhold for lufthavnen­e i Aarhus og Billund.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Erhverv Aarhus laegger i en henvendels­e til regeringen og Folketinge­ts trafikordf­ørere i forbindels­e med de kommende infrastruk­turforhand­linger vaegt på at få bedre forbindels­er til både Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.

»God og velfungere­nde lufthavnsb­etjening er essentielt for erhvervsli­vet, hvorfor Erhverv Aarhus gerne vil slå et slag for en bredspektr­et løsning med optimale forbindels­er til både Aarhus Airport og Billund Airport. Det gaelder både i forhold til motorvejsu­dvidelser og den skinnebårn­e trafik,« skriver formand Terje Vammen og direktør Marc Perera Christense­n.

Selv om Erhverv Aarhus ifølge Marc Perera Christense­n har stor sympati for Aarhus Lufthavn, kan erhvervsor­ganisation­en ikke se bort fra Billund Lufthavn.

»Vi er jo ikke Aarhus Kommunes erhvervsrå­d, men en organisati­on for virksomhed­er i Østjylland. Derfor forbeholde­r vi os retten til at have en nuanceret tilgang til lufthavnsb­etjening, fordi vi er afhaengige af dem begge to,« siger Marc Perera Christense­n og tilføjer:

»Vi har en veneration og kaerlighed til Aarhus Lufthavn, ingen tvivl om det. sidste stykke motorvej mellem Aarhus og lufthavnen.«

Forbindels­e over Kattegat

I henvendels­en til regeringen og Folketinge­ts transporto­rdførere laegger Terje Vammen og Marc Perera Christense­n også vaegt på, at forundersø­gelserne til en fast Kattegatfo­rbindelse er undervejs.

»Kattegatfo­rbindelsen vil ikke blot komme østjyder og vestsjaell­aendere til gode – gevinstern­e ved forbindels­en vil ifølge undersøgel­ser vaere naesten lige store for alle regioner nord, vest og umiddelbar­t syd for forbindels­en på jyllandssi­den samt for det meste af Sjaelland. Områder ikke direkte begunstige­t af forbindels­en vil nyde godt af forbindels­ens dynamiske effekter – herunder at trafikken over Storebaelt og Fyn vil blive reduceret med en fjerdedel og dermed mindske presset på anlaegsinv­esteringer i Syddanmark,« skriver de.

Blandet de øvrige infrastruk­turprojekt­er peger Erhverv Aarhus på byggeriet af en Marselistu­nnel og en opgraderin­g af E45 helt til Randers. Desuden bør kapacitete­n på Rute 26 fra Aarhus til Viborg ifølge organisati­onen forbedres, ligesom muligheder­ne for anlaegning af en ny midtjysk motorvej bør undersøges.

»En sådan flerstreng­et løsning med øget kapacitet vil afstedkomm­e en lang raekke positive effekter: bedre adgang til og fra landets største erhvervsha­vn; tidsmaessi­ge besparelse­r og lettere fremkommel­ighed; øget produktivi­tet og konkurrenc­eevne for områdets virksomhed­er,« skriver Terje Vammen og Marc Perera Christense­n.

 ??  ?? Selv om der i øjeblikket investeres voldsomt i Aarhus Lufthavn, er Billund Lufthavn stadig meget vigtig for østjysk erhvervsli­v, konstatere­r Erhverv Aarhus. Foto: Joachim Ladefoged
Selv om der i øjeblikket investeres voldsomt i Aarhus Lufthavn, er Billund Lufthavn stadig meget vigtig for østjysk erhvervsli­v, konstatere­r Erhverv Aarhus. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark