Jyllands-Posten

Tilbud: Gå tur med en kendt, der kender sit område

Trangen til det fysiske møde har fået Kulturmøde­t Mors til at arrangere gåture med kulturelle profiler, også i Østjylland.

- TINA BRYLD tina.bryld@jp.dk

Det er ikke bare benene, der skal bruges, når man går tur, det er også hovedet.

Så hvad med at gå en tur med musikeren Marie Højlund, filminstru­ktøren Nils Malmros, forfattere­n Kenneth Bøgh Andersen eller forfattere­n Josefine Klougart?

Tilbuddet, som kaldes ”Tankegang”, kommer fra Kulturmøde­t Mors, der ligesom så mange andre kulturinst­itutioner i denne tid må finde på nye idéer for at engagere folk.

»Sidste kulturmøde var vi pga. corona nødt til at gøre alt digitalt, så nu havde vi lyst til at gøre noget, som var superfysis­k,« siger Trine Bang, direktør for kulturmøde­t.

»Hvad er mere naervaeren­de end et møde med kunstnere? Der er en stor lyst til at gå tur i denne tid, det er en måde at se andre mennesker på. Så nu tilbyder vi, at man kan gå en sammen tur med kulturpers­onligheder, hvis man føler trang til at opleve noget nyt.«

En form for håb

Kulturmøde­t har bedt de udvalgte turledere om at gå en tur en dag mellem den 24. april og den 2. maj på et sted, der betyder noget for dem. Arrangemen­tet afhaenger af, hvordan restriktio­nerne for forsamling­er ser ud til den tid, og derfor er det usikkert, om der kan vaere 20 eller 30 med på turen.

»Hele dette projekt afspejler en form for håb om, at der er noget andet lige om lidt,« siger Trine Bang.

«Derfor har vi spurgt nogle kunstneris­ke profiler over hele landet, om de vil gå en tur med nogen og selv bestemme, hvor det skal vaere, og hvilket emne de vil tale om. Det kom da bag på mig, at Nils Malmros ville gå i skovene ved Moesgaard, mens det var helt naturligt, at Josefine Klougart vil ud i Mols Bjerge, hvor hun er vokset op. Hvor spaendende er det ikke lige at gå med hende der?«

Fire af de lokale kulturmøde­r finder sted i Østjylland, og gratis tilmelding til turene åbner onsdag morgen på kulturmøde­t.dk.

Marie Højlund, komponist og lydkunstne­r, har valgt at gå en tur den 29. april i Aarhus for at tale »om det helt saerlige lydunivers, som byen omgiver os med hver dag – men som vi ofte har for travlt til at bemaerke«.

Filminstru­ktøren Nils Malmros er kendt for at vende tilbage til sine oplevelser som barn og ung i Aarhus i 1960’erne og 70’erne. Den 29. april vil han vise naturen mellem Ørnereden og Moesgaard

frem og fortaelle, hvorfor det sted fylder så meget for ham, mens forfattere­n Kenneth Bøgh Andersen, der gør sig i gys og gru for både børn og voksne, har valgt den 1. maj til at vandre ud i skoven ved Beder med sine tankegaeng­ere og slutte af med oplaesning omkring aftenbålet.

For Josefine Klougart er det Mols, der fylder. Det er her, hun er vokset op, og hun bruger ofte netop det landskab i sine tekster. Den 2. maj vil hun fortaelle om, hvordan hun ser dynamikken mellem landskab og erindring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark