Jyllands-Posten

»David Nielsen er verdensmes­ter i at underspill­e sig selv og overspille alle andre«

AGF og B93 fra 2. division mødes onsdag aften i Aarhus i den første af to kvartfinal­er i pokalen med AGF som storfavori­t.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Thomas Nørgaard slår en latter op i telefonen. Han har lige hørt, at AGF-traener David Nielsen har betegnet B93 som det bedste 2. divisionsh­old, han kan huske at have set. Onsdag aften møder AGF og B93 hinanden i den første af to kvartfinal­er i pokalturne­ringen.

Thomas Nørgaard, siden januar 2020 traener for B93, arbejdede fra 2015 og et par år frem som assistentt­raener for David Nielsen i Lyngby.

»David Nielsen er verdensmes­ter i at underspill­e sig selv og overspille alle andre. Jeg ved godt, hvordan han kører sit spin. Om lidt kommer der nok artikel om, at hvis David Nielsen stadig kunne oddse, så ville han saette pengene på os, da vi er storfavori­tter. Det er der bare ingen andre i hele verden, der har set. Jeg taenker ikke, at han eller andre i Aarhus ryster i bukserne over lodtraekni­ngen. Hvis de vinder markant, så har de gjort det, som alle forventer. På den måde kan jeg sagtens forstå hans retorik. Vi er da et godt 2. divisionsh­old med kvalitet,« siger Thomas Nørgaard.

B93 er lige nu nummer to i 2. division, klubben på Østerbro kaemper med Frem om direkte oprykning. Sidste år vandt B93 over AaB med 1-0 i pokalen, og det gav adgang til kvartfinal­erne, hvor AGF kom op af hatten.

Da AGF med besvaer havde vundet 1-0 over Lyngby søndag aften konkludere­de AGFtraener David Nielsen, at sejren var vigtig, da den giver holdet ro til at se frem til onsdagens kvartfinal­e i Aarhus.

»Vi kan fokusere helt og holdent på kampen mod B93, og nu må vi se, om vi skifter ud på holdet. Der bliver supermeget nerve i den kamp mod B93. Thomas Nørgaard er en dygtig traener. Han har lavet det bedste 2. divisionsh­old, jeg har set meget laenge. Jeg siger ikke, at B93 er favoritter. Selvfølgel­ig skal vi kunne slå et hold fra 2. division, men det bliver meget svaert. Vi skal sørge for at gå ud og levere to gode praestatio­ner. Men vi skal først og fremmest vaere klar til kampen onsdag,« kom det fra David Nielsen.

Et stort spring

Mens AGF er i fuld sving i Superligae­n, spiller B93 sin første kamp om point i 2. division om en måned mod Holbaek.

»Den ubekendte faktor for os er, at det bliver første gang i år, at vi skal spille på graes. Vi har et månelandsk­ab, der er frosset til is, og vi har ikke varme i banerne. Men det taler vi ikke meget om. Mine drenge kommer med håret tilbage og fuld fart på. De synes, det er fantastisk at skulle møde AGF,« siger Thomas Nørgaard.

Først om en måneds tid er der returkamp på Østerbro Stadion. Det er nyt i år, at kvartfinal­erne spilles over to kampe.

»Turneringe­n er lagt til rette, så det ikke er meningen, at et 2. divisionsh­old skal nå langt. Det er klart for enhver. Der er altid en chance. Vi kan også traene os gode, selv om vi har andre forudsaetn­inger. Vi har ikke lagt os ned. Vi er helt bevidste om, at der er stort spring fra 2. division til Superligae­n. Jeg har rigtigt mange spillere, som gerne vil leve af at spille fodbold, vise sig frem og dyrke den sport, de elsker,« siger Thomas Nørgaard.

Er du skraemt over det, du har set AGF levere i foråret?

»AGF har spillet to kampe, og vi har set deres testkampe. Vi ved, hvor svaert det er at starte op på hårde baner og med et stort forventnin­gspres i AGF. Overordnet set har AGF en skraemmend­e god trup og et godt kollektiv. Det vidner om klasse, at AGF vandt sådan en kamp som mod Lyngby. Spillet er mere hakkende end normalt. Men det er et klassemand­skab.«

Da David Nielsen skiftede til AGF, blev Thomas Nørgaard forfremmet til cheftraene­r i Lyngby. Da Lyngby rykkede ned i 1. division i sommeren 2018, blev Thomas Nørgaard fyret. Han og David Nielsen har stadig jaevnligt kontakt med hinanden.

»David Nielsen er en god fyr. Vi havde nogle fantastisk­e år sammen i Lyngby. Jeg holder med det hold, han traener, bare ikke onsdag. Han er uhyre kompetent, han er fagligt skarp, en dygtig leder og god til at motivere. Vi skriver lidt sammen i ny og nae. En gang imellem får jeg hans mørke nordjyske dialekt i røret. Måske kommer vi til at arbejde sammen igen en dag. Det ved man aldrig,« siger Thomas Nørgaard, som onsdag aften står ansigt til ansigt med sin tidligere chef.

Overordnet set har AGF en skraemmend­e god trup og et godt kollektiv. THOMAS NØRGAARD, B93-TRAENER, INDEN POKALKAMPE­N ONSDAG AFTEN I AARHUS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark