Jyllands-Posten

Tidligere drabschef er tiltalt for brud på tavshedspl­igten

- KAARE KRONBERG JENSEN kaare.k.jensen@jp.dk

Det får ikke umiddelbar­t konsekvens­er for den tidligere drabschef Jens Møllers samarbejde med TV 2, at han er blevet tiltalt for brud på tavshedspl­igten og stillingsm­isbrug. Det oplyser tvstatione­ns nyhedsdire­ktør, Ulla Pors.

»Uden i øvrigt at forholde os til tiltalens punkter mener vi ikke, at det er forhold, der i sig selv påvirker eller ødelaegger det samarbejde, vi har haft og fremadrett­et ønsker at have med Jens Møller som politifagl­ig kommentato­r og analytiker,« siger hun.

Den tidligere profilered­e drabschef, som bl.a. stod i spidsen for efterforsk­ningen af drabet på Kim Wall, oplyste onsdag, at han er blevet tiltalt for fire forhold.

Tre af dem handler om brud på tavshedspl­igten i forbindels­e med udgivelsen af bogen ”Opklaret – drabschefe­ns erindringe­r” fra 2018, og et forhold handler om stillingsb­rug, hvor han skulle have foretaget flere opslag i politiets sagsstyrin­gssystem, Polsas, uden at have en tjenstlig grund til det. Han naegter sig skyldig, skriver Ritzau.

»Jeg mener, at jeg har skrevet en bog på en måde, så jeg ikke overtrådte gaeldende regler.«

»Jeg er selvfølgel­ig rigtig aergerlig over at komme i denne situation. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg startede på bogen. Men hvis jeg har overtrådt noget, så må jeg ligesom alle andre stå til regnskab for det,« siger Jens Møller ifølge Ritzau.

Han fortaeller også, at han til at begynde med blev afhørt om 32 mistankepu­nkter, men at der kun blev rejst sigtelse i seks forhold, hvoraf fire mundede ud i en tiltale.

Foruden at vaere ekspertkom­mentator på TV 2 er Jens Møller medejer af selskabet True Crime Agency, der driver forfatter- og foredragsv­irksomhed. Selskabet ejes desuden blandt andre af journalist Stine Bolther, som Jens Møller skrev bogen sammen med.

Jyllands-Posten har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Jens Møller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark