Jyllands-Posten

DOSER TIL EU

-

I samarbejde har de 27 EU-lande indgået kontrakter med seks medicinals­elskaber om levering af vacciner. En syvende kontrakt ventes med Valneva.

Foreløbig er tre vacciner godkendt fra Astrazenec­a, Biontech-Pfizer og Moderna. De skal efter aftalerne levere hhv. 400, 600 og 160 mio. doser i 2021.

Leveringer­ne er dog blevet kraftigt forsinket i første kvartal af 2021. F.eks. skulle Astrazenec­a levere 100 mio. doser til EU i årets tre første måneder, men det tal er nu nedjustere­t til 40 mio. doser.

en måde har videnskabe­n overhalet industrien«.

Kommission­en har nu nedsat en arbejdsgru­ppe, der skal ruste EU bedre til at producere vacciner i fremtiden.

Samtidig er der dialog i gang med selskabern­e om, hvordan der kan blive skruet op for produktion­en. Hvad angår patenterne, så skriver en talsmand for EU-Kommission­en i en mail, at den bedste måde at øge produktion­en på nu, er med licensafta­ler, hvor vaccinerne kan produceres af andre end selskabern­e selv.

»Frivillige samarbejds­aftaler,

har siddet og skrevet post-itsedler: Husk at naevne, at Kvickly i 2003, altså kun to år før offentligg­ørelsen af Muhammed-tegningern­e, måtte traekke sandaler med Jesus-motiv på sålerne tilbage efter klager fra blandt andre landets biskopper. Husk også lige at naevne, at provokunst­neren Jens Jørgen Thorsen fik ballade for sin Jesus-film.

Falsificer­ing af forlag

Det er svaert at se, hvad forlaget vil med denne udgivelse – ud over at udgive et bind mere i serien ”100 danmarkshi­storier”. Det skulle da lige vaere at gentage en raekke populaere antagelser, som imidlertid ikke bliver mere rigtige af at blive gentaget. Når dertil laegges, at bogen er »fagfaelleb­edømt på ph.d.-niveau«, hvilket ifølge forlaget »godtgør denne bogs videnskabe­lige kvalitet«, fristes man til at mene, at hvis noget lykkes Kirstine Sinclair, så er det at falsificer­e sit eget forlag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark