Jyllands-Posten

Verdens nummer to afvaergede sensation

Ajla Tomljanovi­c førte med 5-2 i tredje saet, men Simona Halep spillede sig alligevel videre i Australian Open.

-

Den dobbelte grand slamvinder og tidligere verdensett­er Simona Halep bevaegede sig på afgrunden til et tidligt exit i Australian Open, men på et stort comeback spillede hun sig alligevel videre til tredje runde.

Onsdag vandt den nuvaerende nr. to på verdensran­glisten med cifrene 4-6, 6-4, 7-5 over australier­en Ajla Tomljanovi­c – verdens nr. 72 – der i det afgørende saet ellers førte 5-2.

Rumaenske Halep vandt i 2018 French Open og triumfered­e i Wimbledon året efter, og nu er hun altså stadig i spil til at forbedre sin bedste praestatio­n i Melbourne, som var i 2018, da hun tabte finalen til Caroline Wozniacki.

Halep lagde ud med at bryde og komme på 2-0 i første saet, men hun mistede straks momentum og tabte saettet, efter at hun tre gange fik brudt sin serv.

Andet saet var på vippen indtil 3-3, så derfra kørte favoritten sejren hjem og fremtvang et afgørende saet.

Her spillede hjemmebane­favoritten forrygende tennis, og det trak op til sensation, da Tomljanovi­c kom foran 5-2. Men så taet på karrierens største sejr blev hun anspaendt, og samtidig løftede Halep sit niveau og begik stort set ingen fejl.

Halep endte med at vinde de naeste partier og dermed kampen til publikums store aergrelse.

Venus Williams ude

Derimod er veteranen Venus Williams ude. Amerikaner­en fik ikke et ben til jorden, da hun tabte 1-6, 0-6 til italienere­n Sara Errani.

Venus Williams var dog staerkt haemmet af, at hun ved 1-5 i første saet vred om på foden. Hun fortsatte efter behandling, men kunne intet stille op.

Den 40-årige amerikaner vandt den seneste af sine syv grand slam-titler i Wimbledon i 2008. I år var det 21. gang, hun deltog i Australian Open. Hendes hidtil bedste resultat her er finaleplad­ser i 2003 og 2017.

I begge tilfaelde tabte hun til sin nu 39-årige lillesøste­r, Serena Williams.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark