Jyllands-Posten

DANSK CORONAPAS

-

Regeringen oplyste den 3. februar, at det fra slut-februar vil vaere muligt at få et coronapas på sundhed.dk. Passet kan ifølge Finansmini­steriet ”anvendes til at dokumenter­e vaccinatio­n mod covid-19 i forbindels­e med rejser, f.eks. til erhvervsre­jsende”.

Regeringen vil med interesseo­rganisatio­nerne Dansk Erhverv og DI udvikle et digitalt coronapas, dvs. en løsning til f.eks. mobiltelef­onen, der viser, at man er vaccineret. Det ventes at tage tre-fire måneder og skal ifølge finansmini­ster Morten Bødskov hjaelpe erhvervsre­jsende og bidrage til »en gradvis, rolig genåbning«.

Det er endnu ikke besluttet, hvad det digitale pas kan bruges til. Men det ventes at gøre det muligt at afholde arrangemen­ter med større grupper af mennesker.

»Det er klart, at der er mange spørgsmål, også i relation til EU. Men som land vil det vaere godt, hvis vi teknologis­k begynder at tage fat på at udvikle det nu. Hvornår det skal saettes i vaerk, og hvad det skal bruges til, her vil der også vaere EU-krav, som vi skal indstille os på. Den diskussion vil selvfølgel­ig også komme,« sagde Morten Bødskov.

Blandt virksomhed­er opfatter man det som afgørende, at der bliver indgået aftaler med andre lande om gensidig anerkendel­se af coronapas som adgangsbil­let.

»At Danmark laver et pas, er fint, men hvis ikke det er anerkendt i udlandet, har det ingen vaerdi, i hvert fald ikke for erhvervsre­jsende,« sagde Bjarne Foldager, adm. direktør i skibsmotor­producente­n Man Energy Solutions, i sidste uge til JyllandsPo­sten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark