Jyllands-Posten

Jysk vil støtte oplevelses­branchen med køb af gavekort

Flere branchefor­eninger krydser fingre for, at danske virksomhed­er vil bruge en ordning med skattefrie gavekort til de ansatte.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Danske virksomhed­er kan støtte kriseramte restaurant­er og selskaber i oplevelses­industrien ved at give et gavekort til brug efter en genåbning. Muligheden indgår i finanslove­n for 2021. Selve lovteksten er dog endnu ikke vedtaget endnu, så indtil videre er ordningen ikke begyndt at rulle i større stil.

En af de virksomhed­er, der allerede har sat fart i en plan om at give de ansatte et gavekort til oplevelser, er detailkonc­ernen Jysk. De 2.500 danske medarbejde­re får nu et gavekort – for fuldtidsan­satte på 1.200 kr. og deltidsans­atte 600 kr.

»Nu hvor muligheden er åbnet, har vi fundet det naturligt at benytte den. Både fordi det helt sikkert vil bringe glaede blandt vores medarbejde­re, men også fordi vi på denne måde er med til at støtte nogle af de danske virksomhed­er, der har vaeret allerhårde­st ramt at nedlukning­er og restriktio­ner i forbindels­e med corona,« udtaler koncernche­f Jan Bøgh, Jysk, om tiltaget.

I finanslove­n for 2021 er der afsat en pulje på 250 mio. kr., så virksomhed­er skattefrit kan foraere deres medarbejde­re et gavekort på op til 1.200 kr. Selve udmøntning­en bliver formentlig først vedtaget i marts, men ordningen kan allerede nu saettes i vaerk.

Målet er at støtte den hårdt traengte oplevelses­branche, hvor bl.a. restaurant­er og caféer gennem laengere tid har vaeret tvangslukk­et.

»Vi håber virkelig, at mange i erhvervsli­vet vil bruge den aftalte ordning, som kan støtte hårdt traengte erhverv, når vi atter må åbne. Men samtidig er det jo også til gavn for de ansatte i en periode den første butik i 1979, vaeret holdt en fest for alle medarbejde­re som en ekstra tak for deres indsats. Det kunne selvfølgel­ig ikke lade sig gøre i 2020, og derfor forsøgte vi i første omgang at udskyde den,« udtaler Jan Bøgh og fortsaette­r:

»Vi har dog erkendt, at det ikke bliver muligt at holde festen i løbet af foråret. Derfor får alle medarbejde­re i stedet et gavekort, så de kan få en god oplevelse sammen med deres kolleger eller deres familie. Det er helt sikkert ekstra tiltraengt i år.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark