Jyllands-Posten

Kapitalfon­d slipper ud af Flying Tiger – nye ejere tager over

Den danske butikskaed­e Flying Tiger Copenhagen får nye ejere. Kapitalfon­den EQT og stifteren, Lennart Lajboshitz, overdrager ejerskabet til et dansk investerin­gsselskab samt ledelsen.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den danske butikskaed­e Flying Tiger Copenhagen får ny ejer. Det danske investerin­gsselskab Treville, der er stiftet af tidligere partnere i kapitalfon­den Axcel, overtager ejerskabet sammen med Flying Tigers ledelse.

Det bekraefter adm. direktør Martin Jermiin i Zebra A/S, selskabet bag Flying Tiger Copenhagen, over for Jyllands-Posten.

Siden 2012 har kapitalfon­den EQT vaeret hovedaktio­naer og ejet detailsels­kabet sammen med dets stifter, Lennart Lajboschit­z. EQT har ikke lagt skjul på, at målet laenge har vaeret at komme ud af Zebra, der har haft flere år med millionund­erskud.

Onsdag morgen er der indgået en salgsaftal­e, så investerin­gsselskabe­t Treville overtager ejerskabet. Det sker sammen med ledelsen i Flying Tiger, der har adm. direktør Martin Jermiin i front.

Bag Treville står Casper Lykke Pedersen, Lars Thomassen og Nikolaj Vejlsgaard, der alle tre tidligere har vaeret en del af Axcel.

»Vi er glade for at få de nye ejere med om bord og aftalen, som er indgået. Den betyder bl.a., at ledelsen fortsaette­r. Vi kan nu blive ved med at investere i de tiltag, som er sat i gang. Samtidig med at vi kører videre med at konsolider­e og forsimple vores setup til fremtiden,« siger Martin Jermiin.

Overskud på driften

Flying Tiger Copenhagen har aktuelt lidt over 900 butikker fordelt rundt om i 27 lande.

De seneste par år har ledelsen vaeret i gang med et større oprydnings­arbejde, som skal skabe en mere effektiv forretning og vende udviklinge­n med underskud på bundlinjen. I 2019 havde man et minus på 224 mio. kr. mod et underskud på 541 mio. kr. året før. 2019 gav også et vaesentlig­t bedre driftsover­skud end året før.

Strategien betyder bl.a. større fokus på vaekst i de eksisteren­de butikker fremfor som tidligere konstant at fokusere på at åbne nye. I 2020 blev 13 af 70 butikker i Danmark således lukket, og Flying Tiger har for kort tid siden valgt at traekke sig ud af USA, hvor kaeden har drevet 13 butikker.

Samtidig er selskabet i gang med overvejels­er om fremtiden i Tyskland, hvor kaeden har ca. 40 butikker. Målet er ikke som i USA at lukke forretning­en ned, men i stedet at finde en ny konstrukti­on. Helst med en partner, der vil overtage butikkerne.

Billige varer på nettet

Flying Tiger har for et år siden åbnet onlinehand­el, og netop den salgskanal har gennem 2020 – ifølge den adm. direktør – vist stor vaekst. Vaeksten på nettet er også sket med salg af billige produkter, som Flying Tiger er kendt for.

Martin Jermiin vil endnu ikke praecisere tal for udviklinge­n i det forløbne år, men laegger ikke skjul på, at pandemien – med restriktio­ner og tvangslukk­ede butikker – har kostet selskabet dyrt.

»Konceptet holder også i en krisetid. Vi har et staerkt brand og styrke på de store markeder. Det er selvfølgel­ig ikke en aktuel staerk situation med mere end halvdelen af butikkerne lukket lige nu. Corona gør rigtig ondt på os som forretning, men som koncept kommer vi staerkt tilbage, hvor der genåbnes. Vi så i fjor ved genåbninge­r, at kunderne i stor stil hurtigt kom retur i butikkerne til vores koncept,« siger Martin Jermiin.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark