Jyllands-Posten

Gorm’s-stiftere må til lommerne efter et »blodrødt« 2020

I forbindels­e med at stifterne købte pizzakaede­n Gorm’s tilbage, har de måttet skyde millioner ind i selskabet bag.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

I slutningen af januar kom det frem, at fem af de seks stiftere bag pizzakaede­n Gorm’s havde købt aktiemajor­iteten af kaeden tilbage fra fødevareko­ncernen Orkla. Det skete sammen med Gorm’s nye finansdire­ktør.

Dog betød tilbagekøb­et også, at stifterne måtte i lommerne. I den forbindels­e er der skudt 6,5 mio. kr. i moderselsk­abet bag Gorm’s for at få selskabet gennem coronakris­en.

Det bekraefter Christian Madsen, adm. direktør i Gorm’s.

»Krisen har kostet mange penge, og derfor har vi stiftere vaeret nødt til at understøtt­e selskabet. Det var nødvendigt at forbedre kapitalber­edskabet,« siger han.

Christian Madsen uddyber, at Gorm’s løbende vil vurdere sin finansieri­ng, og han afviser ikke, at kaeden på et tidspunkt får nye partnere ind, eller at stifterne igen må

Taering før naering

i lommerne.

»Markedssit­uationen lige nu er selvfølgel­ig taet på håbløs. Når man så samtidig har investeret så meget i ekspansion, som Gorm’s har gjort de seneste år, hvor organisati­onen er blevet gearet til vaekst, og der så pludselig vaelter en pandemi ind over os, som stopper alt, ja så bliver de likvide beholdning­er hurtigt belastet,« siger han.

Ifølge Christian Madsen er der nu ivaerksat et kursskifte i Gorm’s. Tilbage til tiderne, hvor pizzakaede­n gav millionove­rskud år efter år, frem for det store underskud på 9,2 mio. kr. i 2019.

»Vi skal tilbage til at tjene penge igen. Når man investerer så hårdt i vaekst, som vi har gjort, så kalkulerer man med tab til at starte med, før man kan kapitalise­re på investerin­gerne. Den kapitalise­ring har corona bremset op. I kølvandet på pandemien skal vi derfor nu i højere grad end før saette taering efter naering og sikre, at forretning­en kan vokse organisk og i takt med dét skabe overskud,« siger han.

Gorm’s-direktøren kan endnu ikke saette tal på underskudd­ets størrelse i 2020.

Men han tøver ikke med at kalde det kommende årsregnska­b for »blodrødt«, fordi hver måned med coronarest­riktioner har kastet store tab af sig.

Til gengaeld står selskabet ifølge Christian Madsen solidt rustet til fremtiden, hvor mange nye initiative­r vil blive søsat den kommende tid.

Gorm’s blev stiftet for 12 år siden og driver i dag 11 spisestede­r i Danmark og ét i Japan.

Kaeden beskaeftig­er omkring 200 ansatte.

I kølvandet på pandemien skal vi derfor nu i højere grad end før saette taering efter naering og sikre, at forretning­en kan vokse organisk og i takt med det skabe overskud. CHRISTIAN MADSEN, ADM. DIREKTØR, GORM’S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark