Jyllands-Posten

Transportk­under skal traekke DFDS gennem krisen

»Det er jo som at sidde i en rutsjebane at betragte vaccinerne,« siger DFDS-direktøren Torben Carlsen om prognosen for 2021.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

DFDS har vundet på transporte­n og tabt på turismen i 2020.

Sådan vil det efter alt at dømme fortsaette i hele 2021, så adm. direktør Torben Carlsen gør mere ud af at tilpasse forretning­en end at geare sig til en fuld genåbning.

Det fortaeller han oven på offentligg­ørelsen af et årsregnska­b, hvor passagertr­afikken med DFDS’ egne ord er underdreje­t, alt imens fragtindtj­eningen er staerk. Samlet set betyder det, at faerge- og transports­elskabet må notere et omsaetning­sfald fra 16,59 til 13,97 mia. kr. svarende til 15,8 pct.

Den modsatrett­ede udvikling i selskabets aktivitete­r afspejler sig saerligt i resultatet før afskrivnin­ger (ebitda), hvor DFDS i 4. kvartal af 2020 er steget med 186 mio. kr. i transport- og logistikdi­visionen sammenlign­et med 2019, men faldet med nøjagtigt lige så meget – 186 mio. kr. – i passagerdi­visionen.

Konservati­v prognose

Selv om vaccinatio­nerne er ved at slå virussen tilbage, forventer Torben Carlsen ikke at hente mere end 40 pct. af den tabte turismeoms­aetning i 2021.

Vi skal nemlig – antager han – hen omkring andet halvår, før passagerer­ne på ruterne mellem Danmark og Norge, England og Frankrig samt England og Holland kan bevaege sig nogenlunde frit igen, alt imens de oversøiske turister ikke vil fylde noget af betydning.

»Det er som at sidde i en rutsjebane at betragte vaccinerne,« siger Torben Carlsen og kalder prognosen for konservati­v.

»Vi forventer ikke at komme tilbage på 2019niveau­er, heller ikke i 3. kvartal, men at det begynder at naerme sig.«

I rede tal betyder det, at

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark