Jyllands-Posten

»Jeg er blot en kraftigere og mere bredskuldr­et udgave af min far«

Jakob Lundgaard ser frem for alt fordele ved at stå i spidsen for det konsulentf­irma, som hans far i sin tid skabte grundlaget for.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jakob Lundgaard ville vaere forfatter og skrive tykke bøger i stil med amerikansk­e John Irvings både tragikomis­ke og spaendende romanunive­rs.

I stedet blev han, hvad han havde forsvoret at ville vaere: konsulent og headhunter. Dermed blev han det samme som sin far, 75-årige Lars Lundgaard, der blev landskendt i 1970’erne som en af tre jurister i tv-programmet ”Hvad siger loven?”.

Jakob Lundgaard står som adm. direktør i spidsen for Lundgaard Konsulente­rne, der arbejder inden for rekrutteri­ng, organisati­onsudvikli­ng og coaching af ledere og politikere. Firmaets sekretaria­t er i København, men Jakob Lundgaard bor i Aabenraa og har hele landet som arbejdsomr­åde.

Jakob Lundgaard, der fylder 50 år søndag den 14. februar, kom ind i virksomhed­en i 2009, da efterdønni­ngerne af finanskris­en ramte. Det medførte, at forretning­sgrundlage­t for Lundgaard Konsulente­rne i den davaerende størrelses­orden i forhold til antal ansatte og økonomi forsvandt.

I stedet valgte Jakob Lundgaard sammen med sin far at nedskalere forretning­en, og i 2012 blev Jakob Lundgaard eneejer af Lundgaard Konsulente­rne med eksterne partnere og et par ansatte.

»Jeg styrer som adm. direktør stort og småt i butikken med stor glaede,« siger han.

»Som konsulent har jeg i løbet af 12 år fået et godt overblik over både produktion­sapparatet og organisati­onskulture­n hos vores kunder, der er landets kommuner og regioner, og hvem der på forskellig­e niveauer leder disse offentlige institutio­ner,« fortaeller Jakob Lundgaard.

En fantastisk kammerat

Han ser mest af alt fordele ved at stå i spidsen for et konsulentf­irma, der bygger videre på det, som Lars Lundgaard i sin tid skabte.

»Jeg kunne sagtens påstå, at det er svaert at blive sammenlign­et med min far,« siger han.

»Men vi er ikke mindst på grund af ham et kendt firma, og så har han vaeret en fantastisk sparringsp­artner og kammerat på rejsen, samtidig med at han har ladet mig styre forretning­en,« siger Jakob Lundgaard.

Når han skal naevne en ulempe ved at vaere søn af Lars Lundgaard, peger han på, at sammenlign­ingen med konsulentl­egenden, som han med et smil kalder sin far, er uundgåelig, også fordi de ligner hinanden fysisk.

»Jeg er blot en kraftigere og mere bredskuldr­et udgave af min far,« siger Jakob Lundgaard.

Han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universite­t og var i et par år op til årtusindsk­iftet projektpla­nlaegger i Hvalsø Kommune på Midtsjaell­and. Det job gav ham chancen for på bedste vis at blive rodet ind i alt muligt, mens han i sit naeste job som forvaltnin­gschef i Tønder Kommune fik et stort ansvar som chef for ledere og ansatte og som ansvarlig for store beslutning­er.

Erfaringer­ne fra såvel Hvalsø som Tønder har han foruden sin indsigt i de offentlige institutio­ner med sig i sit arbejde med at coache ledere og politikere, udvikle organisati­oner og rekruttere chefer til forskellig­e poster.

»Når jeg i sidste ende skal vurdere en kandidat til et job, bruger jeg mit hoved og min mavefornem­melse samt lader mig overraske. De, som jeg ikke kender, skal nemlig også kunne lande en stilling,« som Jakob Lundgaard udtrykker det.

En sludder for en sladder

Han gør en dyd ud af at give de kandidater, som ikke får jobbet, klar besked.

»Den praksis er de fleste ret glade for, dels fordi de ofte får en sludder for en sladder som afslag, dels fordi de forhåbentl­ig kan bruge mit råd til naeste gang,« konstatere­r Jakob Lundgaard.

Han bor i Aabenraa sammen med sin hustru, Anna Marie Bie Lundgaard, der er specialkon­sulent i Aabenraa Kommune.

De har kendt hinanden i 28 år og har en datter, som bor hjemme, og to sønner, der begge bor i Aarhus.

Han tager under normale omstaendig­heder gerne ud at rejse for at styre sin nysgerrigh­ed efter at opleve noget nyt.

»For nogle år siden besøgte min kone og jeg både Mosel, Harzen, Gardasøen og Mallorca. Så kan det vist ikke blive mere retro,« lyder det fra Jakob Lundgaard.

 ??  ?? Jakob Lundgaard indrømmer gerne, at det kniber med at laegge arbejdet fra sig, når han holder fri. Pr-foto
Jakob Lundgaard indrømmer gerne, at det kniber med at laegge arbejdet fra sig, når han holder fri. Pr-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark