Jyllands-Posten

DE KAN FÅ EN SAERLIG PLADS:

-

Kommunerne kan visiteres til ophold på en af de saerlige pladser på psykiatris­k afdeling, hvis bl.a.:

patienten vurderes til at vaere eller komme i risiko for at blive til fare for andre og uforudsige­lig i sin adfaerd

patienten har eller må formodes at have en svaer psykisk lidelse

patienten har saerlige sociale problemer

Tilbuddet indeholder udover almindelig psykiatris­k behandling både en socialfagl­ig og rehabilite­rende indsats, en frivillig misbrugsbe­handling samt dagaktivit­eter som motion og kreative fag til at forbedre patientens evne til at mestre hverdagen.

Kilde: Region Midtjyllan­d af foreløbig 52 patienter på de saerlige pladser er der otte, som har afbrudt deres ophold, så vi oplever ikke, at mange patienter stopper før tid,« siger Claus Graversen.

I forhold til de mange ubrugte pladser henviser Region Midtjyllan­d til, at det er kommunerne, som henviser til pladserne. Ifølge regionen er ordningen med de saerlige pladser stadig relativt ny og bliver løbende tilpasset, så den matcher målgruppen­s behov. Blandt andet er kriteriern­e, som patientern­e skal leve op til for at blive godkendt til pladserne, blevet aendret i 2019, så flere kan komme i betragtnin­g.

Ifølge de nyeste opgørelser fra Region Midtjyllan­d kommer de fleste af patientern­e til de saerlige pladser enten fra botilbud, psykiatris­ke afdelinger eller er hjemløse. Efter endt forløb udskrives de hovedsagli­gt til botilbud, til en psykiatris­ke afdeling, mens en enkelt patient ifølge opgørelsen er flyttet direkte tilbage til eget hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark