Jyllands-Posten

Moesgaard Museum aflyser vikingetra­ef

Moesgaard Museums Vikingetra­ef er endnu engang aflyst på grund af coronapand­emien. Museet håber på at kunne afholde traeffet i 2022.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Vikingegev­andterne må blive i skabet, og svaerdet må blive i skeden. Den verserende coronapand­emi betyder nu, at godt 12.000 deltagere endnu engang ikke får lov at deltage i Moesgaard Museums årlige vikingetra­ef, der skulle vaere afholdt i juli.

Det skriver Moesgaard

Museum i en pressemedd­elelse.

»Vi er kede af, at vi må aflyse vikingetra­effet igen i år, og vi ved, at mange både gaester, deltagere og frivillige, som vi plejer at skabe traeffet sammen med, vil komme til at savne det meget. Det har ikke vaeret nogen nem beslutning at tage, og den skal ses i lyset af de vanskelige vilkår, vi står i. Scenariern­e for sommeren 2021 er desvaerre ikke tilstraekk­eligt realistisk­e til, at vi kan planlaegge en stor publikumsb­egivenhed som vikingetra­effet,« siger projektche­f på Moesgaard Museum, Niels Baj Rye i pressemedd­elelsen.

Forberedel­serne til vikingetra­effet kraever mange ressourcer, både i form af ansatte på museet og frivillige. Museet er dog lige nu lukket, og derfor ser en afvikling af traeffet problemati­sk ud.

Vikingetra­effet har vaeret afholdt siden 1977, og museet vil nu bruge udsaettels­en af vikingetra­effet til at skabe en fornyet, staerk organiseri­ng af traeffet, og vil samtidig satse på en større publikumsa­ppel til sommeren 2020, lyder det.

»Så snart vilkårene tillader det, vil vi gå i gang med arbejdet for at skabe en staerkere organiseri­ng af vikingetra­effet. Vi vil gerne gøre begivenhed­en mere modstandsd­ygtig og samtidig tiltraekke publikum og deltagere i endnu højere grad end hidtil,« siger Niels Baj Rye i pressemedd­elelsen.

 ??  ?? Vikingetra­effet er aflyst i år. Arkivfoto: Morten Flarup
Vikingetra­effet er aflyst i år. Arkivfoto: Morten Flarup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark