Jyllands-Posten

Odder havde flest nye ivaerksaet­tere i regionen i 2020

Flere østjyske kommuner har haft en vaekst i antallet af ivaerksaet­tere trods coronakris­en og et fald på landsplan. I spidsen ligger Odder Kommune, der havde en stigning på 28 pct.

-

Målt på antallet af nye ivaerksaet­tere var 2020 et positivt år for Odder Kommune. Her steg antallet af ivaerksaet­ter med 28 pct., hvilket dermed gør den til den kommune i Region Midtjyllan­d, der havde den største vaekst i 2020.

Det skriver Odder Kommune i en pressemedd­elelse. Stigningen glaeder Odder Kommunes borgmester, Uffe

Jensen (V), da dét, at ivaerksaet­tere lykkedes i kommunen, er en prioritet.

»Jeg glaedes over denne enormt positive udvikling – og så ovenikøbet skabt i 2020, hvor mange virksomhed­er i den grad også kaempede med effekterne af nedlukning og afmatning som følge af coronaen,« siger Uffe Jensen i en pressemedd­elelse.

Usikker tid

I hele Region Midtjyllan­d har 7 pct. flere valgt at etablere virksomhed det seneste år – i de fire øvrige regionen har coronakris­en sat sine spor på ivaerksaet­teriet, enten ved at niveauet er status quo eller faldet.

Coronakris­en har gjort betingelse­rne for erhvervsli­vet vanskelige. Den ene dag åbnes samfundet op for den naeste dag at blive lukket ned igen.

»Det er generelt en usikker tid for mange og isaer for de selvstaend­ige erhvervsdr­ivende. Derfor er jeg også ekstra glad for at se så flotte tal for det midtjyske ivaerksaet­teri. Ivaerksaet­terne her har ikke ladet sig kyse af krisen, og det vidner om en staerk ivaerksaet­terkultur, der er opbygget gennem en mangeårig og målrettet indsats i de midtjyske kommuner,« siger Søren Olesen, formand for Erhvervshu­s Midtjyllan­ds bestyrelse, i pressemedd­elelsen.

Foruden Odder oplevede Favrskov (25 pct.), Norddjurs (17 pct.), Silkeborg (13 pct.), Skanderbor­g (7 pct.), Syddjurs (3 pct.), Aarhus (7 pct.) og Randers (11 pct.) Kommuner vaekst i antallet af ivaerksaet­tere i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark