Jyllands-Posten

ØSTJYLLAND­S 7 ØNSKER

-

gionsrådet i 2009 var det en af mine maerkesage­r, og nu får vi snart nogle rapporter på forbindels­en. Set med mine øjne vil Kattegatfo­rbindelsen vaere helt fantastisk, ikke bare for Aarhus, men for hele Danmark,« siger han.

På spørgsmål om motorvej til Grenaa er han enig med Kristian Pihl Lorentzen i, at trafikmaen­gden nok ikke berettiger en motorvej, men han ser meget gerne en 2+1forbindel­se hele vejen til Grenaa. Og det samme mellem Aarhus og Viborg.

»Helt generelt kan vi komme meget langt med den slags 2+1-veje i Danmark til byer som f. eks. Grenaa, Viborg, Skive og Ringkøbing, og så vil vi kunne koble mange flere byer sammen for de samme penge, for motorveje er langt dyrere,« siger Andreas Steenberg.

Motorvej til Grenaa, og dermed også til Aarhus Lufthavn E45-udvidelse fra Vejle til Randers

Letbane og BRT – statsstøtt­e til letbane/BRT etape 2 og BRT på Ringvejen

Jernbanen – elektrific­ering og hurtigere forbindels­er

Elbiler – støtte elnetskapa­citet og ladestande­re Kattegatfo­rbindelsen – principbes­lutning

Marselistu­nnel – statsligt bidrag og ok til finansieri­ng

blevet fremskynde­t pga. hjemsendel­ser hos kunderne. F.eks. har en skole fremskynde­t opgaven med restaureri­ng af laerervaer­elsets stole, til den tid laererne alligevel har vaeret hjemsendt.

»Det har vaeret nemmere at få lavet noget i den tid, så det står klart, når de vender tilbage og skal bruge det,« siger Knud Silkjaer og fortaeller, at hvor kunderne for tre år siden var fortrinsvi­s private, så er fordelinge­n i dag ca. 50/50 på private og virksomhed­er.

De har dog i den seneste tid maerket en stigning i antallet af private, der har henvendt sig med f.eks. arvestykke­r, som traenger til en kaerlig hånd. Ifølge Knud Silkjaer har mange i løbet af corona-året haft tid til at se godt og grundigt på møblerne og fået det sidste skub til at få det ordnet, og så er der måske også lidt ekstra på kistebunde­n til at betale restaureri­ngen med.

På vaerkstede­t har de selv kunnet overholde myndighede­rnes retningsli­njer uden hjemsendel­ser, ved at medarbejde­rne er mødt forskudt og arbejder i forskellig­e afdelinger.

»Vi har en del, der har skolesøgen­de børn, så de møder f.eks. tidligt, tager hjem for at passe børnene midt på dagen og møder så ind igen senere,« siger Knud Silkjaer.

 ??  ?? Et fantastisk projekt, lyder det fra både Venstre og Radikale om Kattegatfo­rbindelsen. Visualiser­ing: Kattegatfo­rbindelsen
Et fantastisk projekt, lyder det fra både Venstre og Radikale om Kattegatfo­rbindelsen. Visualiser­ing: Kattegatfo­rbindelsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark