Jyllands-Posten

Hotel-planer bekymrer flere partier

Alt for højt og alt for taet, lyder kritikken af hotelplane­r på Banegårdsp­ladsen.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Byfortaetn­ing kan blive for taet.

Det mener Enhedslist­en i Aarhus Byråd, og partiet har derfor på magistrate­ns møde mandag taget forbehold for Hotel Mayors planer om en tilbygning i baggården i op til seks etager.

»Vi er bekymrede over fortaetnin­gen i byen. Vi skal bevare nogle af de byrum, som er tilbage i midten af Aarhus,« siger byrådsmedl­em Lone Norlander Smith (EL).

Også Dansk Folkeparti, SF og Det Radikale Venstre har taget forbehold for byggeplane­rne.

Rabih Azad-Ahmad (R) konstatere­r i en kort kommentar, at det for ham bl.a. handler om indsigelse­rne fra Lokalt Kulturmilj­øråd. Rådet påpeger bl.a, at den foreslåede tilbygning til hotellet på Banegårdsp­ladsen »anses for at vaere et voldsom tiltag, der i saerlig grad vil have en stor indflydels­e på baggårdsmi­ljøerne ved de eksisteren­de byhuse mod Banegårdsg­ade samt påvirke oplevelsen af Rådhuspark­en,« skriver rådet, der også påpeger, at der bør tages et saerligt hensyn til det bevaringsv­aerdige område, hvor »vigtige sigtelinje­r skal bevares med fokus på oplevelsen af Frederiks Allé«.

Nabohøring

Ejerne af Hotel Mayor, som i mange år var byens missionsho­tel Ansgar, har ansøgt Aarhus Kommune om at opføre bebyggelse i seks etager som gradvist nedtrappes til tre etager på et nuvaerende pareal i baggården af Banegårdsp­ladsen 14. Hotellet er allerede i dag seks etager, men det nye byggeri vil fravige kommunepla­nens bestemmels­e om etageantal og placering, da bebyggelse­n på sit højeste er seks etager og opføres i gårdrummet, fremgår det af indstillin­gen. Sagen har vaeret sendt til nabohøring, hvilket har medført en raekke indsigelse­r om isaer skygge- og indbliksge­ner, parkerings­forhold, udsigtsfor­ringelse og at byggeriet er for stort, voluminøst og utilpasset.

Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, vurderer, at projektet medfører nogle indbliksge­ner og skyggegene­r, men at disse efter en bearbejdni­ng af projektet er formindske­t. Rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek (V), støtter byggeplane­rne.

»Der er tale om en erhvervsvi­rksomhed, som midt i en krisetid stadig satser på at udbygge sin virksomhed til vaekst. Hotellet har brug for større rammer, som også vil sikre opbakning til vores lokale turisterhv­erv og flere arbejdspla­dser,« siger Bünyamin Simsek, som påpeger, at den aarhusians­ke bymidte historisk set er indrettet med bl.a. taette bebyggelse­r.

»Samtidig er det en naturlig udvikling, at en virksomhed får brug for nye rammer. Her er der tale om, at man ikke kan flytte hotellet vaek,« siger Bünyamin Simsek.

Teknik og Miljø peger i sin indstillin­g også på Aarhus Kommunes strategi for hoteludvik­ling, som forudsaett­er en løbende udbygning af antallet af hotelvaere­lser. Sagen skal nu debatteres af Aarhus Byråd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark