Jyllands-Posten

Fri mig for stikkersam­fundet, Gert Bjerregaar­d

- GOLRIZ GHOZATI souschef i Open Doors Danmark, Aarhus

Tirsdag kunne jeg laese, at Venstres seneste initiativ i kampen mod negativ social kontrol er, at alle aarhusiane­re, der oplever noget, som ikke helt stemmer, noget direkte uacceptabe­lt, melder det til de offentlige myndighede­r.

Det, som først falder mig i øjnene, er det ubeskrevne »noget« i artiklen. Det rejser utallige spørgsmål om, hvem og hvad der kan definere det »noget«, som aarhusiane­rne skal reagere på. Jeg vil gerne vide, ud fra hvilke vaerdisaet skal vi måle, om vores borgere er undertrykt­e? Gert Bjerregaar­d naevner et eksempel: »Andre har oplevet en kvinde, der ser ud til at have en mand, der bestemmer alt.«

Jeg vil gerne spørge Gert Bjerregaar­d, hvordan ser en kvinde ud til at have en mand, der bestemmer alt? Sidst, men ikke mindst er det vaerdifuld­t at vide, hvem der skal vurdere, om en kvinde er undertrykt? Og på hvilke parametre?

Jeg kan desvaerre høre ekkoet af venstreori­enterede tanker fra det gamle Østtysklan­d og ikke mindst det kommunisti­ske Kina, som i dag overvåger sine borgere i en ekstrem grad, hvilket for mig ligger langt vaek fra borgerlige eller liberale vaerdier, som Venstre ellers står for.

I mine øjne er Gert Bjerregaar­ds forslag et udtryk for rådvildhed og desperatio­n.

Problemet med Gert Bjerregaar­d og Venstres tilgang er, at det skaber større problemer for vores samfund, det undergrave­r tilliden borgerne imellem og skaber rum for mistaenkso­mhed, bagtalelse, splid og nag. For ikke at naevne de millioner af timer og ressourcer, som skal spildes på at undersøge diverse anklager. Selvfølgel­ig skal vi hjaelpe mennesker, der ønsker at bryde med negativ social kontrol, men er dette virkelig en vaerdig løsning?

I mine øjne er Gert Bjerregaar­ds forslag et udtryk for rådvildhed og desperatio­n, hvor der hverken er plads til overblik eller vision. Jeg er nødt at sige NEJ TAK til Venstres initiativ om stikkersam­fundet – det er hverken vores by eller borgere vaerdigt.

Dernaest vil jeg gerne minde Gert Bjerregaar­d om, at han er folkevalgt­e i Smilets By, og her ønsker vi løsninger, som fremmer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark