Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

60 ÅR

Lone Kerrn-Jespersen, landsdomme­r, Virum. Lone Kerrn-Jespersen blev i 1980 student fra Herlufshol­m og indledte samme år jurastudie­t på Københavns Universite­t, hvor hun i 1986 blev cand.jur. Herefter gik turen videre til Sydsjaella­nd, hvor hun blev ansat som dommerfuld­maegtig ved Retten i Vordingbor­g. Herefter var hun i tre år fuldmaegti­g i Justitsmin­isteriets departemen­t og herunder tilknyttet Civilretsd­irektorate­t. I 1991 blev hun igen dommerfuld­maegtig, denne gang ved Retten i Lyngby. I 2003 blev Lone Kerrn-Jespersen udnaevnt som landsdomme­r i Østre Landsret, hvor hun i dag er retsforman­d. Her har hun i en årraekke vaeret dommer i den afdeling i landsrette­n, der behandler appelsager fra Retten på Faerøerne, og i den forbindels­e er det også blevet til talrige ture til Faerøerne. Hun var censor ved Københavns Universite­t fra 2010-2014 og er ridder af første grad af Dannebrogo­rdenen.

Lars Søndergaar­d, professor og overlaege, Hillerød. Lars Søndergaar­d blev uddannet laege fra Københavns Universite­t i 1988. Efter mangeårigt ophold på hospitaler i London har han siden 2003 vaeret overlaege på Hjertemedi­cinsk

Afdeling på Rigshospit­alet, hvor hans arbejdsomr­åder er behandling af patienter med hjerteklap­sygdomme og patienter med medfødte hjertesygd­omme. Lars Søndergaar­ds evner inden for kateterbeh­andling, hvor man f.eks. kan udskifte en syg hjerteklap via et lille indstik i lysken i stedet for åben hjertekiru­rgi, har gjort ham internatio­nalt anerkendt. Han er en dedikeret forsker, og hertil fungerer Lars Søndergaar­d som vejleder for yngre forskere, har publiceret knap 400 videnskabe­lige artikler og er medforfatt­er på mange internatio­nale behandling­sguideline­s. Kollegaern­e beskriver ham som humoristis­k og ekstremt faglig kompetent.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark