Jyllands-Posten

Sparekasse­n Sjaelland-Fyn nyder godt af mange privatkund­er

-

Sparekasse­n Sjaelland-Fyn kan glaede sig over at have mange privatkund­er og mindre håndvaerks­virksomhed­er, for de er ikke blevet ramt så hårdt af coronakris­en som større erhvervsku­nder.

Sparekasse­n SjaellandF­yns overskud steg med 2 mio. kr. til 229 mio. kr. i 2020 i forhold til året før.

Sparekasse­ns gebyrindta­egter steg med 8 pct. og sikrede dermed en fremgang i de samlede indtaegter. Samtidig faldt omkostning­erne med 2 pct.

Nedskrivni­ngerne tog ligesom i andre banker et kraftigt spring i vejret grundet corona. Fra 17 mio. kr. i 2019 til 161 mio. kr. i 2020.

Fremgangen i kerneforre­tningen betyder, at omkostning­sprocenten faldt. Men omkostning­er udgør stadig 69,9 pct. af indtaegter­ne, hvilket er højt for sektoren. Det er endda højere end Danske Bank, som er i gang med en omstilling af banken, og som ligger på 67,2 pct.

Ifølge ledelsen er der tale om et tilfredsst­illende resultat.

Sparekasse­n skriver i regnskabet, at coronaudbr­uddet kun har påvirket banken i begraenset omfang, fordi kundeporte­føljen primaert består af privatkund­er samt mindre- og mellemstor­e håndvaerks­virksomhed­er, der ikke er blevet så hårdt ramt. Banken har derfor ikke haft vaesentlig­e tab som følge af corona.

Det fremgår dog af regnskabet, at selskabet har foretaget ledelsesma­essige hensaettel­ser på godt 210 mio. kr., hvilket svarer til 1,75 pct. af det samlede udlån. Det er penge, som står klar på en konto til at håndtere eventuelle konkurser hos erhvervsku­nder eller tvangsaukt­ioner for privatkund­er. (JP)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark