Jyllands-Posten

GN Store Nord rejste sig, og Rockwool gjorde comeback

-

GN Store Nord hang laenge i dyndet, men kom op til overfladen torsdag, hvor flere af onsdagens prygelknab­er desuden gjorde comeback.

Facit blev en stigning i C25-indekset på 2,5 pct. til 1.672,01, og det danske marked klarede sig dermed vaesentlig­t bedre end de øvrige europaeisk­e børser, hvor fremgangen skete i noget mere adstadigt tempo.

Årsagen var bl.a., at mange af onsdagens regnskabsa­ktuelle selskaber som Vestas, Rockwool og A.P. Møller-Maersk rettede gevaldigt op efter store fald onsdag.

»Når vi ser nogle, der kommer ud og skuffer lidt, så er der ikke mange, der stiller sig ud og køber. I stedet ser vi folk saelge, og flowet er tit meget samme vej for tiden. Så jeg tror, at det udtryk for, at mange af de her koder kom en postgang for langt ned i går, og derfor helt naturligt rebounder i dag,« siger chefhandle­r i Danske Bank Mads Zink.

GN ser stor vaekst

Handelen i GN Store Nord var dog ikke ensrettet torsdag, hvor aktien først faldt, men siden rettede op og sluttede 0,9 pct. højere i 515 kr. Selskabets årsregnska­b viste, at høreappara­tforretnin­gen led under covid-19, mens headsetfor­retningen, Audio, til gengaeld har kronede dage pga. de mange hjemmearbe­jdende.

I 2021 venter begge forretning­sben vaekst, om end Hearings prognose ikke helt nåede på niveau med analytiker­nes forventnin­ger.

GN Hearing spår en organisk omsaetning­svaekst på mere end 25 pct. og en ebita-margin på mere end 16 pct. Analytiker­konsensus for 2021 er til sammenlign­ing en vaekst på 28,2 pct. og en ebita-margin på 17,9 pct.

Modsat slog Audio analytiker­nes i forvejen høje forventnin­ger til årets vaekstprog­nose. Headsetfor­retningen venter en organisk omsaetning­svaekst på mere end 20 pct. og en ebita-margin på mere end 21 pct. Her ventede analytiker­ne forud for torsdagens regnskab en organisk vaekst på 14,6 pct. og ebota-margin på 21,5 pct.

»Vi var lidt overrasked­e over, at GN gik i minus i morges. Den har underperfo­rmet markedet i den seneste tid, og det var et meget staerkt resultat i Audio. Så det er helt fair, at den stiger,« siger Mads Zink.

Comback til tabere

Blandt de øvrige C25-aktier faldt GN’s konkurrent på høreappara­tmarkedet, Demant, med 2,8 pct. til 256,50 kr. Aktien steg dog naesten 12 pct. i tirsdags oven på sit årsregnska­b.

Vestas, A.P. Møller-Maersk og isaer Rockwool gjorde modsat et paent comeback efter fald onsdag, hvor alle tre leverede årsregnska­b. Bedst gik det Rockwool, der endte med stigning på 7 pct. til 2.258 kr. og slettede et sløjt indtryk onsdag, hvor aktien faldt 4,7 pct.

»Danske Bank har løftet Rockwool til ”hold” fra ”saelg”, og vi ser lidt positive strømninge­r i de aktier, der faldt tilbage i går,« siger afdelingsd­irektør i Sydbank Ole Kjaer Jensen.

Efter Maersks regnskab har ABG Sundal Collier, Jefferies og SEB alle snittet i deres kursmål for B-aktien. Alle gentog dog også anbefaling­en ”køb”, og Maersks B-aktie lukkede 2,8 pct. højere i 12.850 kr. efter et fald på 6,8 pct. onsdag.

Vestas, der faldt 3,9 pct. onsdag, genvandt 5,8 pct. til 1.300 kr. ABG skar ellers sit kursmål for Vestas 1.260 kr. fra 1.420 kr.

Desuden steg Ørsted med 1,9 pct. til 1.036 kr. Aktien satte lukkerekor­d i 1.355 kr. for godt en måned siden.

Fra de mellemstor­e selskaber kom der regnskaber fra Solar, Alm Brand og Spar Nord og onsdag aften også fra North Media. Solar faldt 1,3 pct. til 436 kr., Alm. Brand endte uaendret i 73 kr., Spar Nord faldt 1 pct. til 60,80 kr., mens North Media steg 4,7 pct. til 98,20 kr.

Maersk Drilling, der sikrede sig en kontrakfor­laengelse til en vaerdi af 29,5 mio. dollars, steg 2,9 pct. til 209 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark