Jyllands-Posten

»Jeg er bedst, når jeg kan vaere med til at praege tingene i en retning«

Kim Weidemann skal som adm. direktør for Intech Internatio­nal bringe den nordjyske producent af fødevareud­styr laengere ud i verden.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Kim Weidemann stillede som ung gerne op i konkurrenc­er om at vaere bedst til at stå på vandski. Den sport er siden lagt på hylden, men i erhvervsli­vet holder den nordjyske direktør fortsat af højt tempo og store udfordring­er.

Han har siden i fjor vaeret adm. direktør i Intech Internatio­nal A/S med hovedkonto­r i Brøndersle­v.

Virksomhed­en producerer bl.a. procesudst­yr til fiske- og fødevarein­dustrien, og opgaven er isaer at skubbe øget fart i en strategi om internatio­nalisering og globalt salg.

»Strategisk ligger posten godt for mig, da der er fokus på det internatio­nale, som jeg har arbejdet meget med,« siger han og fortsaette­r:

»Jeg er bedst til udvikling, og når jeg kan vaere med til at praege tingene i en bestemt retning.«

Kim Weidemann har i løbet af sin karriere haft flere chefjob i nordjyske virksomhed­er og kom til Intech fra en post gennem otte år som adm. direktør for Klokkerhol­m Karosserid­ele.

»Jeg har arbejdet en del med kapitalfon­de og den slags ejerformer i virksomhed­er,« fortaeller han.

»Klokkerhol­m blev i 2016 købt af en svensk industriko­ncern, og dermed fik jeg en anden rolle som adm. direktør med i høj grad fokus på drift. Jeg er nok bedst til udvikling, så da jeg kom i tale med ejerne af Intech om deres ambitioner, var det oplagt med et skifte,« beretter Kim Weidemann.

Intech har foruden hovedsaede­t og produktion­en i Brøndersle­v med 100 medarbejde­re også egne aktivitete­r i Norge.

Ejere jagtede en chef

Virksomhed­ens to ejere, Leif Carøe Andersen og Carsten Trudslev, havde tidligere det daglige ansvar, men de var gennem en periode på jagt efter en adm. direktør.

Siden ansaettels­en af Kim Weidemann er de to ejere trådt et skridt ned med poster i driften.

Da Kim Weidemann blev hyret som adm. direktør, fastslog ejerparret, at det havde vaeret en lang proces at finde den rette.

Deres ønske var en profil »med bred erhvervsma­essig erfaring inden for ledelse og virksomhed­sudvikling og en med dokumenter­ede resultater« til at flytte virksomhed­en op på naeste niveau.

Ifølge Kim Weidemann betyder det blandt andet opbygning af salg på flere eksportmar­keder via distributø­rer og andre tiltag.

Kim Weidemann har ud over lederjobbe­t i Klokkerhol­m Karosserid­ele, hvor han er blevet bestyrelse­smedlem, også haft chefposter i bl.a. Hydratech, Wrist, Pedershaab og Danyard.

Han er opvokset ved Als i Himmerland og har i en lang årraekke boet i Aalborg, som han flyttede til, da han tog en HD-uddannelse på universite­tet.

Glad for alpint skiløb

Kim Weidemann er gift med Anne Nødgaard Weidemann Sørensen. Hun er overlaege på hospitalet i Aalborg.

De fik i 2011 en søn, som han kalder »en efternøler«. Kim Weidemann har nemlig en voksen søn fra et tidligere aegteskab.

Kim Weidemann spiller golf og cykler. Alpint skiløb er under normale omstaendig­heder en hobby om vinteren, men den er ikke mulig at praktisere under corona.

Når det kommer til vandski anno 2021, siger Kim Weidemann:

»Jeg kan sagtens stå på vandski stadigvaek. Men det var mest som ung, at jeg sammen med kammerater gik op i det. Vi stod på Mariager Fjord og stillede op i turneringe­r.«

 ??  ?? Kim Weidemann, der står i spidsen for produktion­svirksomhe­den Intech, bor i Aalborg med sin hustru og deres barn. Foto: Marie Ravn
Kim Weidemann, der står i spidsen for produktion­svirksomhe­den Intech, bor i Aalborg med sin hustru og deres barn. Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark