Jyllands-Posten

Letbanesta­tioner plages af haervaerk

-

Toiletter og venterum på Syddjurs Kommunes letbanesta­tioner har i en laengere periode vaeret plaget af haervaerk. Det får nu kommunen til at saette overvågnin­g op på alle stationer.

Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemedd­elelse.

Syddjurs Kommune har letbanesta­tioner i Hornslet, Ryomgård, Mørke og Kolind. Her har der siden nytår vaeret fem grove episoder med haervaerk, hvor der er ødelagt for »større beløb«.

Kommunen har politianme­ldt episoderne og vil kraeve erstatning, hvis gerningspe­rsonerne findes. Sagen er desuden rejst i regi af SSP-samarbejde­t.

Foruden overvågnin­g undersøger kommunen, om der kan laves andre tekniske tiltag for at forhindre haervaerk – og så opfordrer man borgerne til at bistå SSP og politiet med oplysninge­r om haervaerke­ne.

»Det er naturligvi­s dybt frustreren­de, at nogle få personer ødelaegger vores nye facilitete­r. Det er dyrt at udbedre, det er ikke daekket af vores forsikring, og det giver desuden alle rejsende en dårlige oplevelse, når der rejses med letbanen. Vi opsaetter nu videooverv­ågning, og vi laegger op til en politisk drøftelse af, om der skal laves yderligere tiltag. Jeg vil også opfordre alle lokale beboere til at hjaelpe os med at passe på stationern­e. Kontakt endelig Politi eller SSP, hvis man ved noget om haendelser­ne,« siger udviklings­direktør Poul Møller, Syddjurs Kommune, i pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark