Jyllands-Posten

Rådmand har mistet tålmodighe­den med gangbro

Efter et halvt års tovtraekke­ri er det stadig ikke lykkedes kommunen at få en tidsplan over byggeriet af en gangbro over letbaneski­nnerne. Nu kraever rådmanden handling.

- MORTEN HØEBERG MORTENSEN morten.mortensen@jp.dk

Gennem et halvt år har Aarhus Kommune gang på gang forsøgt at rykke bygherre Niels Albertsen for at få en tidsplan over byggeriet af en gangbro fra Skovvejen og hen over letbaneski­nnerne til Fiskerivej. Den tidsplan har kommunen dog stadig ikke set skyggen af.

Det viser en aktindsigt, som Århus Stiftstide­nde har fået.

Det får nu rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V), til at saette foden ned.

»Jeg har bedt forvaltnin­gen indkalde bygherren til et møde for at slå fast over for ham, at der skal gang i tingene. Nu har vi ikke mere tålmodighe­d. Gennem forløbet har vi hørt meget om, hvor komplicere­t det er at bygge den bro. Nu er jeg nødt til at sige, at når man i slutningen af 1960’erne kunne sende mennesker til Månen, så kan man nok også i 2021 finde ud af at lave en gangbro hen over nogle letbanespo­r,« siger Bünyamin Simsek til Århus Stiftstide­nde.

Gangbroen blev pillet ned i 2016 i forbindels­e med byggeriet af Terrassehu­sene. Det skete, da en entreprenø­rmaskine påkørte jernkonstr­uktionen, der efterfølge­nde blev pillet ned, da en erstatning allerede var planlagt.

Siden har projektet vaeret ramt af flere problemer. Blandt andet er der opsat en køremast til letbanen på det sted, hvor broen oprindelig skulle have vaeret gennemført.

I et svar på en såkaldt 10dagesfor­espørgsel oplyste Teknik og Miljø sidste år til spørgeren Lone Norlander Smith (EL), at gangbroen efter et forsigtigt skøn kunne stå klar i begyndelse­n af 2021. Men i februar 2021 er opførelsen af broen altså endnu ikke påbegyndt.

Bygherre Niels Albertsen har ikke ønsket at kommentere sagen til Århus Stiftstide­nde, før han har holdt møde med kommunen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark