Jyllands-Posten

Aarhus åbner for skøjteløb seks steder – når isen bliver tyk nok

-

Teknik og Miljø-afdelingen og Kultur og Borgerserv­iceafdelin­gen i Aarhus Kommune er ved at undersøge seks steder, som kan tages i brug, når isen er tyk nok, hvilket dog endnu ikke er tilfaeldet, idet istykkelse­n skal vaere mindst 16 cm.

Hidtil har det kun vaeret tilladt på Stadionsøe­rne, men kommunen vil åbne for faerdsel på isen yderligere fem steder, hvor vandstande­n er lav. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemedd­elelse.

»Det er så sjaeldent, at vi har så kolde vintre i Danmark,

at søerne fryser til. I en tid, hvor vi ikke kan lave så mange ting som normalt, vil vi gerne gøre det muligt for flere at komme ud på isen. Derfor er vi ved at undersøge flere steder, hvor man kan komme ud at stå på skøjter. Vi håber, at aarhusiane­rne vil benytte sig af tilbuddet, når isen kan baere, men opfordrer også til, at man passer på sig selv og hinanden, og husker, at coronaen også kan bruge skøjter,« siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemedd­elelsen.

De seks lokalitete­r, som man undersøger, er spredt ud over kommunen for at undgå, at der samles for mange. Bortset fra Stadionsøe­rne er der tale om Aarhus Vands regnvandsb­assiner, hvilket betyder, at vandstande­n er lav.

Glaede og bevaegelse

Det betyder også, at risikoen for uheld er mindre. De større søer som Brabrand Sø og Egå Engsø vil ikke blive åbnet for skøjteløb, da for eksempel strømforho­ldene i søgen betyder, at blandt andet istykkelse­n er mere uforudsige­lig.

»Coronaen har fået mange mennesker ud i naturen. Jeg glaeder mig til, at vi kan få åbnet for aktivitete­r på kommunens søer og vandsteder, så det kan give lidt glaede, bevaegelse og modvirke coronatris­theden. Jeg vil dog gerne opfordre alle til at overholde restriktio­nerne og vise hensyn til hinanden,« siger rådmand for Kultur og Borgerserv­ice Rabih Azad-Ahmad.

Når isen på søerne naevnt herunder er tyk nok, vil der blive sat skilte op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark