Jyllands-Posten

Nu bliver reglerne for byggeaffal­d nemmere

Reglerne for byggeaffal­d er nu ensrettet i 12 østjyske kommuner

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

12 kommuner i Business Region Aarhus har besluttet, at det skal vaere nemmere og mere enkelt for entreprenø­rer og nedrivning­sfirmaer i Østjylland at komme af med byggeaffal­d. Fremover gaelder der nemlig de samme graensevae­rdier for en raekke potentielt skadelige stoffer i byggeaffal­d på tvaers af de 12 østjyske kommuner.

Det skriver Business Region Aarhus i en pressemedd­elelse.

Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus, glaeder sig over, at harmoniser­ingen nu er en realitet. For ham har det vaeret afgørende, at de 12 kommuner skulle finde en faelles løsning, så det bliver lettere for virksomhed­erne i Østjylland.

»Det er meget vigtigt, at vi har styr på vores byggeaffal­d og de skadelige stoffer, som det indeholder. Derfor skal der vaere de nødvendige regler på området, men i Business Region Aarhus har vi altid fokus på at gøre det smidigt og nemt for erhvervsli­vet. Det skal vaere så enkelt som muligt at komme af med byggeaffal­d. Det er til gavn for alle – også miljøet,« siger Kasper Glyngø.

Styrket dialog

Og løsningen bliver samtidig taget godt imod fra erhvervsli­vet.

»De nye regler giver en mere lige konkurrenc­esituation imellem os entreprenø­rer, fordi den skaber mere gennemsigt­ighed. Det gør det svaerere for de virksomhed­er, som ser stort på reglerne, at fortsaette den praksis,« siger Richard Kristensen, projektled­er i Kingo Karlsen A/S fra Silkeborg.

Projektled­eren forventer, at harmoniser­ingen vil styrke dialogen.

»Vi slipper jo for de her lange drøftelser i hver enkelt kommune, som hidtil er opstået, fordi regler og tolkninger har vaeret forskellig­e. Så dialogen med kommunerne vil blive nemmere, men jeg tror også, at den øgede gennemsigt­ighed vil styrke forståelse­n hos vores kunder og bygherrern­e,« fortaeller han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark