Jyllands-Posten

Den ukendte australier i AGF håber på mere spilletid

Australske Alex Gersbach greb chancen og scorede i AGF's 3-1pokalsejr over B93. Men han erkender, at Casper Højer er svaer at slå af holdet.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk ALEX GERSBACH, AGF-SPILLER

Det er de faerreste, der ved det.

Men AGF har en ung, venstreben­et spiller i truppen med erfaring fra både Alandshold­et og den bedste norske og hollandske raekke. Det er bare ikke meget, man har set til ham på banen i AGF-trøjen, selv om han har vaeret i klubben i over halvandet år. Det er der to årsager til: skader og så Casper Højer.

23-årige Alex Gersbach hedder han. Han er australier og venstreben­et back.

AGF købte ham i juli 2019 fra Breda i Holland og gav ham en kontrakt på tre år, men gennembrud­det lader stadig vente på sig.

»Sidste år var et lorteår for mig på grund af en skade. Og så stod jeg selvfølgel­ig også i skyggen af Casper Højer. Det har vaeret hårdt, men jeg har arbejdet hårdt hver eneste dag, siden jeg kom til klubben. Og mere kan jeg ikke gøre,« siger Alex Gersbach.

2020 blev ødelagt

Alex Gersbach fik det meste af 2020 ødelagt på grund af en drilsk lyskeskade, der blev ved med at genere ham, og derfor var han ude fra truppen i flere omgange.

Onsdag aften fik han dog endelig chancen for at spille 90 minutter, da AGF i den første af to kvartfinal­er i pokalturne­ringen slog B93 fra 2. division med 3-1 på hjemmebane.

»Jeg havde det fint rent fysik med at spille de 90 minutter. Det var selvfølgel­ig ikke lige så intenst som en superligak­amp,« siger Alex Gersbach.

Mål imod B93

Han endte også som en af de tre målscorere, da han kort efter pausen hamrede bolden fladt i mål fra en spids vinkel til en 2-0-scoring.

»Jeg tog bare chancen, og heldigvis gik den ind. Det gik generelt okay for mig, selv om jeg var lidt rusten. Det blev bedre i anden halvleg, hvor jeg fandt ind i en bedre rytme. Jeg har ikke spillet 90 minutter laenge. Det er svaert, når man ikke spiller i lang tid. Jeg har traenet og spillet testkampe, men det er ikke det samme,« siger Alex Gersbach.

Han fik chancen, fordi Casper Højer ikke var med i truppen imod B93. Han fik et ordentligt slag på skinnebene­t søndag, da han kastede sig ned for at redde bolden på stregen imod Lyngby og efterfølge­nde hamrede ind i stolpen.

En mere moderne back

Alex Gersbach er klar til at spille på søndag imod OB, hvis Casper Højer ikke bliver klar.

»Jeg er klar til at spille, hvis ikke han kan, men jeg tror nu, at han er OK. Men vi må se, hvad der sker. Men jeg skal nok vaere klar uanset hvad,« siger Alex Gersbach, der selv fik en stor ispose på benet efter opgøret imod B93..

Den australske forsvarssp­iller erkender, at han har haft mere end svaert ved at slå

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts.

Casper Højer af holdet.

»Casper Højer er en rigtig god back, måske ligaens bedste venstre back. Han har nogle kvaliteter, som jeg ikke har, og omvendt. Hans venstre ben er bedre end mit, men til gengaeld er jeg måske mere en moderne back. Jeg løber konstant op og ned ad kanten og kommer i overlap,« siger Alex Gersbach.

AGF-traener David Nielsen var meget tilfreds med indsatsen fra backen, som ikke har vaeret benyttet meget.

»Alex Gersbach spillede en fremragend­e kamp, og han lavede et super vigtigt og dejligt mål. Det var en fornøjelse at se ham stemple ind på den måde,« siger David Nielsen.

En ny pokaloplev­else

AGF-traeneren var irriteret over, at B93 fik scoret i sidste sekund til 3-1, men han var glad for, at AGF for en gang skyld kunne vinde en sikker sejr i pokalturne­ringen. AGF har tidligere haft problemer med mindre hold som VSK Aarhus fra 2. division. Og i dette års udgave af pokalen skulle holdet ud i straffespa­rk for at kaempe sig forbi Kolding fra bunden af 1. division.

»Man kan sige, at ja, vi skal slå et hold fra 2. division. Men det har vi bare ikke kunnet gøre før, når vi har roteret så meget, som vi gjorde imod B93. Så det var rigtigt dejligt at se for mig,« siger David Nielsen.

Jeg er klar til at spille, hvis ikke han kan. Men jeg tror nu, at han er OK. Men vi må se, hvad der sker.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark