Jyllands-Posten

Måske sidste Lotus

Med benzinmoto­r

-

Det er ikke hver dag, at Lotus lancerer en ny model. Men nu sker det endelig. Den lille engelske sportsvogn­sproducent har nemlig vist det første billede af ”Type 131”, som den nye model foreløbig er døbt. Det er en bil, som kommer på markedet i 2022, hvor den skal vaere en ny ”folkelig” topmodel over Elise, Exige og Evora, men altså langt under den nye, store elektriske hyperbil Evija (kaldet ”Type 130”), som snart lanceres.

Produktion­en af tre klassiske Lotus-modeller stopper til gengaeld i år.

Hele manøvren sker for at omstille maerket til en ny verden. Det betyder, at Lotus investerer stort i fabrikken i Hethel, Norfolk, mens der åbnes et nyt teknologic­enter i Warwick senere i år, som i stor stil skal samarbejde med andre bilproduce­nter.

Lotus har ikke omtalt motoriseri­ngen. Men ifølge udenlandsk motorpress­e er der tale om en V6-motor, der selvfølgel­ig har en hybrid drivline. Lotus har dog flere modeller på vej, hvilket også antydes af det eneste foreløbig officielle billede.

De ventes alle at blive elektriske, så ”Type 131” er formentlig den foreløbig sidste Lotus med en klassisk forbraendi­ngsmotor, hvilket sikkert tiltaler den store discipelsk­are af Lotus-entusiaste­r, hvor der isaer på De Britiske Øer er en speciel dedikation til maerket.

Lotus blev for nogle år siden overtaget af kinesiske Geely og malaysiske Etika Automotive, og det er de firmaer, som nu investerer i maerket. Geely ejer bl.a. også Volvo og London Electric Vehicle Company.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark