Jyllands-Posten

Kampagnebi­len tager endnu en omgang

Citroën C3 er altid på tilbud. Vi tester den facelifted­e udgave med økonomisk dieselmoto­r.

- JENS HØY

Hvad koster en Citroën C3 egentlig? Det spørgsmål har vaeret meget svaert at svare på de seneste fire år, når det drejer sig om modellen C3. Den er nu på gaden i en opdateret version, hvor designet er justeret, så køretøjet smager en smule af nutidens SUV-feber, som haerger bilbranche­n.

En Citroën C3 koster nemlig netop det, som seneste kampagne har bestemt, at bilen skal koste, og der er altid tilbud på bilen, som sidste år kaempede med Peugeot 208 om at blive danskernes foretrukne model. 208 vandt, men C3 blev nummer to.

Målt på sikkerhed er det vaerd at huske på, at de billigste versioner af C3 ikke har nødbremse.

Priserne starter lige nu helt nede ved 115.000 kr., men denne model er meget skrabet, så et godt bud på en danskermod­el er udgaven til 140.000 kr., der har godt med udstyr og automatisk nødbremse.

En pendlerbil brummer

Testen af C3 sker i det, der bedst kan betegnes som en klassisk bil for dem, der har langt til jobbet hver eneste dag. C3 som pendlerbil er med traditione­l firecylind­ret dieselmoto­r med 100 hk og kun fem manuelle gear.

Vi tester Citroën C3 1,5 BlueHDi Shine Sport, der for tiden koster 179.990 kr.

Det er bilen, der er designet til dig, der måske kører 120 km frem og tilbage på motorvejen hver eneste dag for at komme på jobbet.

Her vil du saette pris på gearkassen, der godt nok kun er femtrins, men hvor 5’eren er designet til få omdrejning­er på den momentstae­rke dieselmoto­r.

250 Nm i drejningsm­oment betyder, at du kan cruise komfortabe­lt med få omdrejning­er ved motorvejsh­astighed.

Du kan glemme alt om muligheden for moderne adaptiv fartpilot, der ellers ville øge komforten i en pendlerbil, ligesom det kraever briller at se, hvad fartpilote­n er indstillet til i bilens display.

Direkte foran dig er der nemlig analoge instrument­er i et lidt altmodisch design, men i midten er der skam et digitalt display til farten og andre oplysninge­r. Farten er det nemt at aflaese, men andre informatio­ner – f.eks. som naevnt, hvad fartpilote­n står på – fortaber sig i gammeldags fransk sort-hvid displaytek­nologi.

I det hele taget er bilens indretning lidt gammeldags med elendige kopholdere og middelmådi­ge muligheder for fralaeggep­lads.

Bilens dieselmoto­r bringer mindelser om de gode gamle dage, for den er grovkornet i lyden, og gearkassen er en anelse rustik, men sådan er det, når et stort moment skal håndteres i en lille bil med manuelt gear. Automatgea­r kan desvaerre ikke leveres til C3 diesel.

I byen er gearkassen og dieselmoto­ren ikke de bedste venner, for ofte fortaeller dit øre dig, at du bør skifte op i femte gear, men falder du for fristelsen, er 5’eren for høj, og du må tilbage i fjerde gear.

Noget anderledes er oplevelsen på lande-/ motorvej, hvor motoren og et langt femte gear passer glimrende.

Bløde saeder

Testbilen er højeste niveau, Shine Sport, og med facelift betyder det rigtige LED-lygter foran. Det øger bilens brugsvaerd­i, at man har moderne, kridhvidt naerlys frem for gammeldags, gulligt H7-skaer foran bilen.

Nøglefri adgang er også en del af udstyret, og det virker godt. Om man også er vild med Citroëns nye såkaldte Advanced Comfort Seats, står lidt hen i det uvisse efter godt 700 km i bilen. De opleves egentlig som for bløde, men vil givetvis passe til mange inkarnered­e Citroën-entusiaste­r. Et stort plus ved saederne er designet. De tilføjer en hyggelig stemning i bilen med deres let sofapraege­de formgivnin­g.

Konklusion

Med dieselmoto­r er C3 designet til at pendle langt i. For 180.000 kr. får man meget bil og udstyr i et uhøjtideli­gt design, men kombinatio­nen af motor og gearkasse er en plage i bytrafik, og så er C3 fortsat en af klassens mindste biler i kabinen.

 ?? Den ligner sig selv, Citroën C3, der er en af landets mest populaere biler, og som netop har fået et facelift. Fotos: Jens Høy ?? Motor: 1,5 liters diesel Ydelse: 100 hk Moment: 250 Nm v. 1.750 o./min.
Femtrins manuelt gear Forbrug: 22,2 km/l Testforbru­g: 19,2 km/l Pris: 179.990 kr.
Den ligner sig selv, Citroën C3, der er en af landets mest populaere biler, og som netop har fået et facelift. Fotos: Jens Høy Motor: 1,5 liters diesel Ydelse: 100 hk Moment: 250 Nm v. 1.750 o./min. Femtrins manuelt gear Forbrug: 22,2 km/l Testforbru­g: 19,2 km/l Pris: 179.990 kr.
 ??  ?? Vi tester C3 med den 100 hk dieselmoto­r, der er relevant, hvis man er pendler over laengere ture.
Vi tester C3 med den 100 hk dieselmoto­r, der er relevant, hvis man er pendler over laengere ture.
 ??  ?? Interiøret er ved at vaere noget gammeldags, men på den anden side ganske let at betjene.
Interiøret er ved at vaere noget gammeldags, men på den anden side ganske let at betjene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark