Jyllands-Posten

Ni sigtelser mod 22-årig efter politijagt

-

Torsdag ved midnatstid kørte en patrulje på Klokkervej i Aarhus V, da betjentene blev opmaerksom­me på en bil, der blev ført af en 22-årig mand, som politiet vidste havde fået inddraget retten til at køre bil.

Betjentene kørte efter bilen og forsøgte ved brug af både horn og lygter at få den 22-årige mand til at holde ind til siden. Det var han tilsynelad­ende ikke specielt interesser­et i, idet han blot satte farten op og fortsatte videre ad Ryhavevej.

Patruljen var dog lige i haelene på ham, og den kunne blandt andet se, at han tog sin mobiltelef­on frem og begyndte at taste på den, mens han, uden at blinke til venstre, fortsatte mod Bispehavev­ej. Da bilen drejede til venstre, kunne betjentene se, at den 22årige mand heller ikke havde nogen sikkerheds­sele på.

Patruljen forsøgte at komme op på siden af bilen for at få føreren til at standse, men da de nåede til en chikane, hvor kun én bil kan passere ad gangen, forsøgte den 22-årige at presse sig højre om politibile­n, hvilket resultered­e i, at han påkørte patruljebi­len på højre forside. Bilerne stod nu stille kilet mod hinanden, så den 22-årige ikke kunne komme ud af førersiden. Via passagersi­den fik betjentene fat i føreren, der virkede påvirket.

Den 22-årige mand er sigtet for narkokørse­l, spirituskø­rsel, narkobesid­delse, kørsel uden førerret, brug af mobiltelef­on under kørsel, manglende brug af sikkerheds­sele, manglende tegngivnin­g i forbindels­e med venstresvi­ng, for at køre på nedslidte daek samt for ikke at efterkomme politiets anvisninge­r.

4

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark