Jyllands-Posten

AaB halter videre, men eneren Kasper Kusk er reduceret til tilskuer

Efter to indhop var Kasper Kusk helt ude af truppen, da AaB kun spillede 0-0 mod Randers FC . »Jeg er ikke så populaer for tiden,« konstatere­r han.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Kasper Kusk griner.

»Jeg har god tid. Jeg er ikke så populaer for tiden.«

Afleveret med nordjysk kunstpause og lune af en AaB-spiller, som forrige søndag rundede kamp nummer 200 for AaB. Da der resterede ni minutter af kampen mod Brøndby forrige søndag, blev Kasper Kusk skiftet ind. Fordi et ungt talent på 18 år, Marcus Hannesbo, var løbet traet i sin blot anden kamp i Superligae­n.

Marcus Hannesbo debuterede nogle dage inden i Aalborg, da AaB mødte FC København, han scorede tilmed et mål, og igen i Brøndby var han skarp. To kampe, to mål – en ny stjerne er måske født. Men hvad med den gamle? Kasper Kusk, en lokal dreng ude fra Gug, som efter en raekke flotte saesoner blev solgt til en hollandsk klub og dermed skaffede AaB lidt penge i kassen, indbegrebe­t af en AaB-spiller, hans far, Søren Kusk, er tilmed tidligere spiller og traener i AaB.

Da AaB mødte Randers FC søndag eftermidda­g, var Kasper Kusk slet ikke med i truppen på 18 spillere. Valgt fra af AaB’s nye spanske traener, Martí Cifuentes.

»Der har vaeret nogle unge, som har gjort det godt, isaer Marcus Hannesbo. For et halvt år siden var jeg i samme situation, men kom tilbage. Jeg vil gerne spille så meget som muligt, men jeg må også anerkende, når andre gør det godt. Da jeg selv kom frem, var det på samme facon, som nu da Marcus Hannesbo er med. Måske får de nye en nedtur, så skal jeg vaere klar. Sådan er det lige nu for mig,« siger Kasper Kusk.

Isvand og tulipaner

Kasper Kusks ophold i Twente i Holland var som en farverig buket vintertuli­paner, som efter et døgn i stuen begynder at haenge med hovederne. (Et godt trick i øvrigt: Haeld iskoldt vand i vasen). Efter et år vendte han tilbage til Danmark, da FC København gav ham en aftale på fem år.

I hovedstads­klubben konkurrere­de Kasper Kusk med bl.a. Rasmus Falk, Youssef Toutouh og Benjamin Verbic, men han følte sig aldrig rigtigt som nøglespill­er, selv om han endte med at blive noteret for 90 kampe og 20 mål i alle turneringe­r.

Da FC København i januar 2018 fragtede Victor Fischer hjem fra Mainz og desuden satte Robert Skov på et tog fra Silkeborg, vendte Kasper Kusk tilbage til Nordjyllan­d. Indkøbet af to så staerke kantspille­re gav ham ikke tro på, at vejen til førstehold­sfodbold var nemmere i FCK.

Sølvtøj i pokalskabe­t

Det nytter ikke at gå amok på alle andre og traeneren. Det får man ikke noget ud af. KASPER KUSK, DER LIGE NU ER TIL OVERS I AAB.

Med sig hjem til Nordjyllan­d havde han trods alt to danske mesterskab­er og to pokaltitle­r, som han kunne stille ind i skabet til the double, som han i 2014 havde vundet med AaB.

AaB-Randers FC 0-0

Vejle-FCN 2-2 (1-0)

(85.)

Daniel Granli, AaB 1-0 Arbnor Mucolli (37.), 1-1 Ulrik Yttergård Jenssen (72.), 1-2 Victor Jensen (87.), 2-2 Denis Kolinger (90.)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark