Jyllands-Posten

Kryptoinve­storer glemmer skatten – millionsma­ek på vej

-

Stadig flere danskere investerer i kryptovalu­ta som bitcoin, men mange investorer glemmer, at der skal betales skat, når virtuelle valutaer handles. Det har indtil videre kostet en raekke investorer­ne en opkraevnin­g på 30 mio. kr.

Det oplyser Skattemini­steriet i en pressemedd­elelse.

Indtil nu har Skattestyr­elsen gennemført 541 kontrolsag­er på kryptovalu­taområdet for perioden 2015-2019, som altså samlet har resulteret i skatteopkr­aevninger for godt 30 mio. kr. I naesten 7 af 10 tilfaelde var der ikke betalt korrekt skat.

48 sager er i samme ombaering overdraget til Skattestyr­elsens straffesag­senhed, som skal vurdere, om sagerne er så grove, at de skal videregive­s til politiet.

»Det kan umiddelbar­t lyde som en meget stor bunke og kun få sager, Skattestyr­elsen er blevet faerdige med. Men opgaven er utrolig kompleks. Skattestyr­elsen har dog gjort sig nogle gode erfaringer, som de kan bygge deres kontroller på, så jeg forventer, at Skattestyr­elsen fremover både kan ramme flere borgere og virksomhed­er og ramme mere praecist der, hvor der er noget at komme efter,« siger skattemini­ster Morten Bødskov i meddelelse­n.

Køb af kryptovalu­ta betragtes som udgangspun­kt som spekulatio­n og derfor som en investerin­gsaktivite­t med det formål at tjene penge, og derfor skal der betales skat af handlen.

 ??  ?? Bitcoin blev frigivet i 2009 og er den mest kendte kryptovalu­ta. Arkivfoto: Steve Luciano/AP
Bitcoin blev frigivet i 2009 og er den mest kendte kryptovalu­ta. Arkivfoto: Steve Luciano/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark