Jyllands-Posten

Lego har fået flyvende start på 2021

Lego kommer ud som sikker vinder af 2020 og ser ud til at fortsaette i samme fart ind i det nye år. Ikke mindst det kinesiske marked kan blive et sejrsridt for Billund-koncernen.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Der er flere uger til, at Lego officielt fremlaegge­r sit årsregnska­b for– 2020, men allerede nu kan Billund-koncernen kysse pokalen. Det anerkendte analysehus NPD har kåret Lego til den bedste legetøjspr­oducent i verden.

»Det er første gang, de får prisen, og Lego får den, fordi de har klaret sig bedst på de markeder, vi følger,« siger Frederique Tutt, der er legetøjsan­alytiker hos NPD.

Samtidig bebuder hun et nyt staerkt år for den danske koncern. Ikke mindst fordi Lego har et solidt fodfaeste i Kina.

»Lego er staerk i Asien, bl.a. fordi de har udviklet produkter, der retter sig mod det asiatiske marked. Vi kan se, at deres seneste tema rettet mod det asiatiske marked allerede nu er nogle af de mest solgte produkter,« siger Frederique Tutt.

Hun sigter til Lego Spring Lantern Festival – en aeske, som koster ca. 735 kr. – men den er udsolgt mange steder og kan nu købes for det dobbelte på f.eks. Ebay på nettet.

Det er et tema, som blev lanceret ved årsskiftet og er rettet mod det kinesiske nytår, og det er et af de produkter, som Lego har designet specifikt til det asiatiske marked.

Høje vaekstrate­r i Asien

Hun fremhaever også Legos nye Botanical-linje med Bonsai Tree og Flower Bouquet, som hver koster omkring 450 kr. og er rettet mod voksne, og som begge blev lanceret ved årsskiftet og bliver solgt godt, ifølge Frederique Tutt.

NPD er først for relativt nylig begyndt at følge Kina, som derfor ikke er med i kurven af lande, hvor Lego klarede sig bedst i 2020.

»Vi begyndte at følge det kinesiske e-handelsleg­etøjssalg i maj 2019, så vi har kun en otte måneders sammenlign­ingsperiod­e indtil nu – for maj-december 2020. Det viser en stigning i salget på 20 pct.,« siger Frederique Tutt.

Og der er tegn på, at Lego har fået en god del af den vaekst. På den store kinesiske shoppingda­g, ”Dobbelt 11” den 11. november, lå legetøjska­tegorien ”Byggesaet”, som Lego normalt er dominerend­e inden for, som en af de bedst saelgende legetøjska­tegorier med en vaekst på 40 pct. fra året før.

Prisen som den bedste legetøjspr­oducent fik Lego, fordi selskabet overordnet i 2020 har klaret sig bedre end konkurrent­erne i en kurv af lande, der består af Australien,

Belgien, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Mexico, Holland, Rusland, Spanien, Storbritan­nien og USA.

Barbie på toppen

Lego fik også gode placeringe­r inden for det bedst saelgende legetøj i Europa, hvor Legos temaer Dots og Super Mario saetter sig på henholdsvi­s anden- og tredjeplad­sen efter legetøjet Spinmaster, som solgte bedst.

Det bedste legetøjste­ma overhovede­t var i 2020 Barbie, som laves af amerikansk­e Mattel.

Hos Lego-koncernen ønsker man ikke at kommentere salget for 2020 og udsigterne for 2021.

»Vi er naturligvi­s glade for anerkendel­sen fra NPD, men vores fokus er som altid på at inspirere og glaede børn gennem innovative og sjove legeopleve­lser,« lyder kommentare­n fra Lego.

 ??  ?? Legos Spring Lantern Festivalte­ma, som blev lanceret ved årsskiftet og i forbindels­e med det kinesiske nytår, er blevet en storsaelle­rt. Legos produkter til specifikt det asiatiske marked er en af grundene til, at Lego klarer sig godt i Kina, vurderer NPD. Foto: Lego
Legos Spring Lantern Festivalte­ma, som blev lanceret ved årsskiftet og i forbindels­e med det kinesiske nytår, er blevet en storsaelle­rt. Legos produkter til specifikt det asiatiske marked er en af grundene til, at Lego klarer sig godt i Kina, vurderer NPD. Foto: Lego

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark