Jyllands-Posten

Nye ordrer afvaergede fyringsrun­de i Hoffmann

Topchefen for entreprenø­rselskabet Hoffmann planlagde en større fyringsrun­de, da kunderne trak i håndbremse­n. Men nye projekter betyder, at virksomhed­en nu ansaetter.

- CAMILLA BERGSAGEL camilla.b.nielsen@finans.dk

Kunderne huggede med ét bremsen i for nye projekter, som Hoffmann skulle regne på. Samtidig så entreprenø­rgigantens øverste chef, Torben Bjørk Nielsen, ind i en afslutning på 2020 med en toplinje for hele året, der ville dykke med op til 10 pct. Derfor gjorde han i efteråret klar til at afskedige medarbejde­re.

»Vi skulle regne på flere store projekter, men fik bare at vide, at det behøvede vi ikke alligevel, fordi det var sat i stå,« fortaeller Torben Bjørk Nielsen.

Coronakris­en har i den grad ramt Hoffmanns kunder, da entreprenø­rens store marked de seneste år har vaeret projekter inden for kontorer, hoteller og shoppingce­ntre.

Da det ikke så ud til at lysne i efteråret, forberedte Hoffmann-direktøren afskedigel­ser. Hvor mange fyresedler, Torben Bjørk Nielsen regnede med at uddele, vil han dog ikke afsløre. Han fortaeller, at under en håndfuld endte med at miste jobbet, men uden at det havde noget med coronakris­en at gøre. Men oprindelig­t var det planen, at »mange flere« skulle stoppe.

Men så begyndte flere nye ordrer at tikke ind, og Torben Bjørk Nielsen skrinlagde planerne. Samtidig producered­e

Hoffmann lidt hurtigere på nogle eksisteren­de byggesager, så 2020-omsaetning­en undgik en større nedgang og endte med at stige med 3 pct. til 1,84 mia. kr.

Nu er Hoffmann i stedet begyndt at ansaette nye medarbejde­re.

En af de helt store ordrer, som landede lige i slutspurte­n af 2020, var den fireårige milliardaf­tale med Bygningsst­yrelsen, som Hoffmann forventer vil bidrage med en omsaetning i størrelses­orden 500 mio. årligt, når den er fuldt oppe at køre.

»Jeg tror, at vi når op på nogenlunde samme omsaetning i 2021, som vi har haft i 2020,« spår Torben Bjørk Nielsen.

Men han har langt fra armene løftet over hovedet i bare begejstrin­g.

»Det er ikke sådan, at vi taenker halleluja nu kører det. Vi ved bare, at det ser meget fornuftigt ud i 2021, men vi er selvfølgel­ig også nervøse for fremtiden,« siger han.

I 2022 skal Hoffmann nemlig ud at finde erstatning for den omsaetning, som de store private projekter normalt bidrager med.

»Om det lige lykkes i starten af 2022 er nok ikke sikkert,« siger han og tilføjer, at han tror, det varer en rum tid, inden der igen kommer gang i aktivitete­n på det marked, Hoffmann normalt beskaeftig­er sig med.

»Jeg tror, det tager 1,5-2 år, inden vi får gang i det, der har vaeret vores store marked inden for kontorer, hoteller og shoppingsc­entre.«

I 2020 udgjorde offentligt byggeri under en fjerdedel af Hoffmanns samlede omsaetning. I 2022 forventer entreprenø­rvirksomhe­den pt., at halvdelen af omsaetning­en vil komme fra staten og andre offentlige bygherrer.

»Jeg tror, det offentlige byggeri kommer til at udgøre en langt større del af omsaetning­en. Man har haevet anlaegslof­tet, og man er begyndt at taenke i rammeaftal­er, hvor vi arbejder sammen fra starten af,« naevner Torben Bjørk Nielsen som forklaring på, at den offentlige kundegrupp­e er blevet mere interessan­t for selskabet nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark