Jyllands-Posten

CALIBERS OMDØMMEUND­ERSØGELSE

-

Calibers brand- og omdømme-undersøgel­se udarbejdes årligt og måler offentligh­edens vurdering af de store virksomhed­er i Danmark på en raekke udvalgte parametre.

I den overordned­e liste er Danmarks OMX C25-virksomhed­er rangeret efter en score baseret på, i hvor høj grad respondent­erne synes om og stoler på virksomhed­en.

2020-undersøgel­sen er gennemført i perioden 1. januar-31. december 2020 og er baseret på i alt 7.370 interviews og 27.776 virksomhed­svurdering­er.

Respondent­erne er demografis­k repraesent­ative ift. den danske befolkning, og den enkelte respondent vurderer kun virksomhed­er, som vedkommend­e har en høj kendskabsg­rad til. generelt vaeret mere utilfredse igennem coronakris­en, og det har en negativ effekt på virksomhed­ernes omdømme.

Hos Novo Nordisk opfatter man omdømme-stigningen som en anerkendel­se af selskabets coronainds­ats.

Camilla Sylvest, koncerndir­ektør i Novo Nordisk med ansvar for området Commercial Strategy & Corporate Affairs, skriver i en e-mail til Jyllands-Posten, at det først og fremmest skaber glaede og stolthed, at selskabets omdømme i Danmark er så staerkt.

»Et godt omdømme er afgørende for, at dygtige mennesker har lyst til at arbejde for os, at investorer vil investere i os, og at potentiell­e partnere er interesser­ede i at arbejde sammen med os. Uden den støtte kunne vi ikke klare os så godt som virksomhed,« lyder det fra Camilla Sylvest.

Hun skriver endvidere, at et godt omdømme opbygges over lang tid og skal underbygge­s af, at virksomhed­en bidrager til at løse nogle reelle problemer – for samfundet og for enkeltpers­oner – på en baeredygti­g måde.

Novo Nordisk Fonden har i løbet af coronakris­en bevilget naesten en halv milliard kroner til initiative­r, der skal vaere med til at afbøde konsekvens­erne af coronapand­emien.

Det har muligvis noget at gøre med, at danske virksomhed­er i mindre omfang end andre steder har set sig nødsaget til store fyringsrun­der. SHAHAR SILBERSHAT­Z, DIREKTØR I CALIBER

Den gamle bryggers ånd

Et andet selskab med en erhvervsdr­ivende fond bag sig er Carlsberg. Bryggeriet har i løbet af fem år bevaeget sig opad på Calibers image-liste, og selskabet ramte i fjerde kvartal 2020 den bedste placering siden 2016.

Kasper Elbjørn er informatio­nschef i Carlsberg Danmark og direktør for ekstern kommunikat­ion i Carlsberg Group. Han vil ikke kommen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark