Jyllands-Posten

Ejendomsma­eglerporta­len Bolighande­l.dk er under konkurs

Ifølge bestyrelse­sformanden lykkedes det aldrig at finde fodfaeste på markedet.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Jeg tror stadigvaek på ideen, og jeg føler mig overbevids­t om, at der fortsat er et marked for onlinesalg. Vi har ikke haft problemer med at saelge boliger. Vi har haft problemer med at få kunderne til at vaelge os. FINN FABRICIUS, BESTYRELSE­SFORMAND I BOLIGHANDE­L.DK

Selskabet bag den digitale ejendomsma­egler Bolighande­l.dk er gået konkurs.

Det sker, efter portalen i flere år har forsøgt at gentaenke forretning­en og lokke kunder til med bl.a. nye markedsfør­ingskampag­ner og øget tilstedeva­erelse på de sociale medier.

Alligevel lykkedes det aldrig Bolighande­l.dk, der slog sig op på at vaere landets eneste digitale ejendomsma­egler, at få kunder i biksen.

»Selskabet kom aldrig op at flyve. Jeg var med til at starte det i 2012, og til sidst var vi 10 ejere. Vi har gentaenkt, relanceret og lavet ny hjemmeside og nye marketings­kampagner. Vi har gjort alt, hvad vi har haft fantasi til, men alligevel lykkedes det aldrig. Vi må bare konstatere, at vi ikke har vaeret dygtige nok,« siger Finn Fabricius, bestyrelse­sformand i Bolighande­l.dk.

Gennembrud kom aldrig

Ifølge formanden har selskabet hele tiden forventet, at det på et tidspunkt ville »slå hul« i markedet og lykkes med at saelge boliger uden om de traditione­lle ejendomsma­eglere.

»Der kom små skvulp, hvor det gik fremad, og egentlig har det ikke vaeret dyrt for os at drive selskabet. Vi kunne nøjes med at saelge otte boliger om måneden for at forretning­en så fin ud, og et salg om ugen ville naesten vaere nok til at daekke vores omkostning­er. Vi var landsdaekk­ende, så tallene er jo ikke urealistis­ke, men det skete bare aldrig,« siger Finn Fabricius.

Han undrer sig over, at det har vaeret så svaert for selskabet at vinde kunder i et marked, hvor en stor del af fortjenest­en gennem traditione­lle ejendomssa­lg lander hos ejendomsma­eglerne.

Ikke dygtige nok

Samtidig erkender han, at selskabet ikke har »vaeret dygtige nok« til at konkurrere digitalt og vinde kundernes opmaerksom­hed.

»Jeg tror stadigvaek på ideen, og jeg føler mig overbevids­t om, at der fortsat er et marked for onlinesalg. Vi har ikke haft problemer med at saelge boliger. Vi har haft problemer med at få kunderne til at vaelge os,« siger Finn Fabricius.

Ifølge Finn Fabricius havde Bolighande­l.dk omkring 10.000 besøgende om måneden på sin hjemmeside.

Inden selskabet besluttede at begaere sig selv konkurs, forsøgte ejerne bag at finde nye partnere, der kunne tilføre selskabet kapital. Det lykkedes aldrig, og derfor er selskabet nu under afvikling.

Billig konkurrent

Bolighande­l.dk har det seneste år fået konkurrenc­e af selskabet Estaldo, der ligeledes saelger boliger digitalt og for nylig har hentet 4,2 mio. kr. fra private investorer. Estaldo saelger boliger til en fast pris på 12.500 kr., hvor prisen hos Bolighande­l.dk lød på 25.000 kr.

Den lavere pris fra konkurrent­en, som Bolighande­l.dk ifølge Finn Fabricius ikke har kunnet »følge med på«, har sammen med de øvrige faktorer påvirket selskabet negativt.

Bolighande­l.dk tabte i det skaeve regnskabså­r 2019/ 2020 637.109 kr. efter skat. Egenkapita­len lød i 2020 på omkring 923.000 kr. mod 1,6 mio. kr. året forinden.

Ifølge det seneste regnskab har Bolighande­l.dk gaeldsforp­ligtelser for 548.535 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark